Andreas Finnestad Lund gikk helt til topps i stangskyting for juniorer under Landsskytterstevnet 2018 og er med det uoffisiell norgesmester i sin klasse. (Foto: Landskytterstevnet 2018 Stjørdal)

Andreas Finnestad Lund juniormester i stangskyting

  Jon Aamodt
  08. aug. 2018
  18:56
Junioren Andreas Finnestad Lund gikk helt til topps i stangskyting for juniorer på Landsskytterstevnet 2018. 

I denne klassen skytes det to serier av 25 sekunder på to ulike hold, og det er om å gjøre å ha flest mulig treff innenfor den angitte tiden. Andreas klarte ti treff på første hold og åtte på det andre. Kun en juniorskytter hadde like mange treff, men Andreas er rangert foran og er med det uoffisiell norgesmester i sin klasse. 

Andreas skjøt onsdag kveld også finale i juniorklassen i baneskyting. Der leverte Andreas et strålende resultat med 100 poeng og seks innertreff. Dessverre hadde han kun med seg 247 poeng inn i finalen etter tre niere i de innledende rundene. Med 347 poeng totalt havnet Andreas litt bak de aller beste denne gangen. Vinner i juniorklassen ble Mathias Flikka fra Flikka med 350 poeng. 

Topplassering av Teisrud
Baneskytingen på Landsskytterstevnet avsluttes med kongelaget onsdag kveld. I klassen U-20 skjøt Aleksander Teisrud fra Søgne 100 poeng i finalerunden og endte med det på en tredjeplass i denne klassen. 

Tror ikke på finaleseier
Torsdag skytes finale for de beste stangskytterne. Blant de 16 finaledeltakerne finner vi tidligere skytterkonge Tor Harald Lund fra Søgne. 

- Jeg gjør mitt beste når jeg stiller opp, men har ikke store forhåpninger i denne klassen. Det er altfor mange gode finalister som trener spesielt på denne grenen, sier Lund kvelden før finalen. 

Fredag er siste dag for Landsskytterstevnet 2018 på Stjørdal. Da skal både Tor Harald, Andreas og Caroline i ilden i sine respektive klasser i feltskyting. Størst sjanse tror Lund at yngstedatter Caroline har. Fra skive tre har hun et godt utgangspunkt før de avgjørende rundene fredag. 

- Med fire skyttere som alle deltar i flere ulike disipliner, blir det lange dager og mye løping, sier Tor Harald Lund som her er avbildet sammen med Andreas, Caroline og Mette Finnestad. (Foto: Privat)

Aleksander Teisrud endte på tredjeplass i klassen U-20 i baneskyting på årets Landsskytterstevne. (Foto: Landskytterstevnet 2018 Stjørdal)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no