Martin Ødegård fra Geipstad tok en glimrende andreplass i rekruttklassen i baneskyting på Landsskytterstevnet 2018. (Foto: Landskytterstevnet 2018)

Peter Sørli på kongelaget

  Jon Aamodt
  07. aug. 2018
  20:07
Skyttere fra Søgne og Greipstad har tirsdag vært i ilden da de innledende runder i baneskyting ble gjennomført på Landsskytterstevnet 2018. Peter Sørli fra Søgne endte på 245 poeng og sikret med dette en 15. plass og siste skive i kongelaget onsdag.  På 245 poeng finner vi også Kåre Brekke fra Greipstad som nest beste lokale utøver. 

Øvrige lokale skyttere leverte flere fine prestasjoner, men i et knallhardt selskap blir det fort store avstander når ikke alt klaffer på standplass. 

På skive en i kongelaget finner vi Lyngdølen Odd Arne Brekne som er eneste skytter med 248 poeng før finalen. Kim Vemmelvik har 244 poeng før finalen, Mette Finnestad 243 mens både Tor Harald Lund, Aleksander Teisrud og Arnfinn Bakkevoll står med 242 poeng før finalen. Med sine 243 poeng sikret Finnestad seg også en plass i prinsesselaget. 

Vi tar også med at den tidligere skytterkonngen Daniel Sørli med lokale røtter ligger på skive fire i kongelaget.

Greipstadgutt på andreplass
Tidligere tirsdag var det finale i baneskyting for rekrutter. Her leverte Martin Ødegård fra Geipstad en solid oppvisning. Med fullt hus og 100 poeng og hele syv innertiere sikret Ødegård seg andreplassen i baneskytingen tirsdag. 

Caroline igjen klar for to finaler
- Jeg er kjempefornøyd med stevnet til nå bortsett fra baneskytinga. Jeg har ingen sjanse i finalen der, sier Caroline som flere ganger tidligere har skutt fullt hus, men som denne gang måtte nøye seg med 249 poeng fra den innledende skytingen. 

Før finalen onsdag er det hele 46 skyttere i hennes klasse som har 250 poeng, og skal Caroline gå helt til topps må ingen av disse få 100 poeng i finalen. 

I finfeltfinalen som går fredag er Caroline derimot en av favorittene til å gjenta suksessen fra fjoråret. Selv om hun er nummer tre på resultatlista, har hun med 30 treff samme utgangspunkt som konkurrentene, og med den stabile skyteformen hun har vist i Stjørdal har Caroline et godt håp om å klarte helt til topps.  Ungjenta fra Søgne er også meget fornøyd med lagskytingen mandag der hun skjøt fullt hus og bare innertreff. 

- Det er den klart beste prestasjonen min her på Landsskytterstevnet så langt, sier Caroline til N247. 

Nå gleder hun seg bare til fortsettelsen og sier at hun prøver å gjenta de gode opplevelsene hver gang hun er på banen. 

Flere konkurranser gjenstår
Tirsdag kveld skal også veteranklassene avgjøres og her finner vi Harald Englund fra Søgne på skive fire i det siste finalelaget. 

Juniorklassen har ennå ikke gjort seg ferdig med innledende runder i baneskytingen. Våre lokale juniorer skal i ilden onsdag formiddag for å kvalifisere seg til finalen i denne klassen. Som i fjor er Caroline Finnestad Lund klar for to finaler på Landsskytterstevnet. (Foto: Privat)

Peter Sørli skyter på skive 15 i kongelaget onsdag. (Foto: Tom-Vegard Feltstykket, Norsk Skyttertidende)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no