Veteranen Harald Englund med 250 poeng er klar for skive fire i veteranfinalen tirsdag kveld. (Foto: Landskytterstevnet 2018)

Gode prestasjoner på Landsskytterstevnet 2018

  Jon Aamodt
  06. aug. 2018
  20:52
5097 skyttere er allerede godt i gang med årets Landsskytterstevne i Stjørdal. Flere lokale utøvere har levert prestasjoner på høyt nivå, men for noen har små marginer ført til resultater i underkant av egne forventninger. 

Feltskyting
Junioren Magnus Johannesen viste klasse og er klar for finaleskyting med fullt hus og 30 treff i feltskytingen. Hele 45 skyttere oppnådde 30 treff av 30 mulige. Andreas Finnestad Lund med 29 treff hvorav 20 innertreff er likevel sikret en plass i finalen fredag. 

I rekruttklassen har Martin Ødegård fra Greipstad gjort et solid inntrykk med 29/13 i den innledende skytingen. 

Blant den eldre garde er det Tom Nyhaven og Kim Vemmelvik som ligger best an av de lokale skytterne. Begge to har 30 treff og henholdsvis 21 og 18 innertreff i innledende runde. 

- For min del var skytingen ikke bra nok, men mange av våre lokale skyttere fikk store utfordringer med regn og vind, sier Arnfinn Bakkevoll som selv fikk resultatet 28/18. 

Tor Harald Lund var svært nær et toppresultat med 23 innertreff, men med kun 29 treff totalt, har Lund hele 111 navn med 30 treff foran seg på resultatlista. Også Greipstad-skytter Kåre Brekke står med 29 treff så langt mens Mette Finnestad, Arnfinn Bakkevoll, Cecilie Vemmelvik og Peter Sørli alle stoppet på 28 treff. 

Baneskyting
Caroline Finnestad Lund er klar for finaleskyting på bane onsdag med sine 249 poeng i grunnlaget, men Bakkevoll sier til N247 at det er en skuffet Caroline som ikke nådde målsettingen med 250 poeng før finalen. 

Skuffet gjorde imidlertid ikke veteranen Harald Englund som med 250 poeng er klar for siste lag i veteranfinalen tirsdag kveld. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Mandag kveld var det også lagskyting for ungdom/junior. Her stilte Benjamin Langenes Nyhaven, Caroline Finnestad Lund, Johanne Dalene og Andreas Finnestad Lund i et sterkt Agder-lag. Etter to skytinger toppet Agder-laget resultatlista med 200 poeng, men med kun 94 og 97 poeng på de to siste endte laget til slutt et stykke nede på resultatlista. Carolines serie med kun innertiere lover imidlertid godt for ungjentas videre konkurranser i Stjørdal. 

Tirsdag er det alvor både for junior og seniorene på bane, og i løpet av kvelden vil vi vite om våre lokale favoritter blir å finne når kongelaget skyter om den gjeveste tittelen på Landskytterstevnet 2018. Etter mandagens skyting er det Kåre Brekke fra Greipstad som leder baneskytingen med 245 poeng, men det er neppe nok til en plass i kongelaget når de beste skytterne skal på banen tirsdag. 

Sist oppdatert 06.08.2018 klokken 22:36 av Jon Aamodt

Junioren Magnus Johannesen er klar for finale i finfelt etter 30 treff i innledende runde. (Foto: Landskytterstevnet 2018)

Caroline Finnestad Lund var neppe fornøyd med 249 poeng før finalen, men i lagskytingen mandag kveld imponerte Caroline med 100 poeng og kun innertiere i sin serie. (Foto: Landskytterstevnet 2018)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no