- Det er helt ufattelig at dette gikk bra, sier Stasjonssjef Jarle Danielsen i KBR Søgne og Songdalen til N247 søndag formiddag. (Foto: Trond Trydal/Nicolai Prebensen)

- Ufattelig at dette gikk bra

  Nicolai Prebensen, Jon Aamodt
  05. aug. 2018
  12:20
Natt til søndag klokken 00.30 våknet flere beboere på Trysnes i Søgne av et brak i Trysfjorden og flere varslet politiet. Det viste seg raskt at det var en rib som hadde truffet en holme like utenfor Trysnes Marina.

Politiet meldte klokken 00.35 om hendelsen og samtlige nødetater ble varslet. Også dykkere fra KBR Kristiansand ble bedt om å bistå.

Bemannet brannbåten
- Vi fikk meldingen samtidig og bemannet brannbåten. Heldigvis fikk vi tidlig beskjed om at samtlige i båten var kommet til land ved hjelp fra andre båter, og tok derfor med oss politiet ut til holmen i Trysfjorden, sier stasjonssjef Jarle Danielsen i KBR Søgne og Songdalen til N247 søndag formiddag.

- At dette gikk bra er helt ufattelig. For oss så det ut til at rib'en hadde sklidd over hele holmen og var nesten ute i vannet igjen på sydsiden av holmen. Båten kom nordfra, sier han videre.

Danielsen forteller videre at de fire ombord har hatt utrolig flaks.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Rib'en bærer preg av å ha truffet holmen i Trysfjorden natt til søndag. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Lærdom
- Hadde rib'en truffet et annet sted på holmen hadde båten fått en bråstopp og vi kan alle tenke oss hva som kunne ha skjedd da. Jeg håper folk tar lærdom av denne hendelsen før liv går tapt, avslutter stasjonssjefen.

I følge politiet blåste føreren av båten over tillatt verdi og ble tatt med av politiet for videre prøvetaking.

Torkildsen graving og transport hentet båten i Trysfjorden søndag morgen. (Foto: Trond Trydal)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no