Jonny Haraldstad på låven sammen med Leonora, Sylvester Daniel og Sara i førersetet på veteranbilen. (Foto: Jon Aamodt)

Lager film om lekebilen

  Jon Aamodt
  03. aug. 2018
  19:49
I Søgne kjenner de fleste til lekebilen som er laget av tre og står på torvet på Tangvall. Det populære leketøyet som alle barn elsker å klatre på og leke på. I løpet av femten år har Jonny Haraldstad levert 500 eksemplarer av modellen som er det mest populære produktet han produserer. 

Nå er Haraldstad, med god hjelp av nabo Gunnar Ormestad og veteranbilentusiast Svein Arild Strædet, igang med å produsere sin egen film om veteranbilen. Med seg i filmteamet har de fått barn fra Blåsmoen familiebarnehage som har den første bilen Haraldstad produserte for femten år siden. 

- Vi tenkte vi måtte pønske ut noe som kunne markere 15-års jubileet, og sånn dukket ideen om å lage en film opp, sier Haraldstad. 

Hvor er veteranbilen?
Godt bortgjemt utenfor synsvidden til barna står en 1922-modell T-Ford parkert i kjelleren under låven. I filmen leter barna etter den forsvunne veteranbilen. Det er trebilen med tilhenger som tar barna med på en reise som går inn til byen og ut på landet før de til slutt finner igjen T-Forden. 

Artikkelen fortsetter under bildet. 
- Jeg vil at bilen skal fremstå som et «låvefunn», men den er i teknisk god stand og kjørbar, sier Strædet om den snart hundre år gamle Forden. (Foto: Jon Aamodt)

- Gjennom historien vi har laget til filmen, håper vi å få frem noe av den fantasiverden barna får gjennom lek. Ungene liker å klatre på og utforske ting, sier medhjelper Ormestad og legger til at gode minner varer livet ut. 

- Ikke en reklamasjon
Gjennom sitt eget firma produserer og leverer Haraldstad treleker til barnehager og andre private og offentlige kunder. Produsenten selv forteller at det utelukkende benyttes kjerneved som er selvimpregnert fra naturens side. 

- I alle de 15 årene vi har holdt på, har det ikke vært en eneste reklamasjon, sier Haraldstad. Han legger til at bilen er satt sammen med 800 skruer mens tilhengeren kun har 400 skruer som alle er forsenket og godt bortgjemt under sponfyllinger. 

Premiere på Ormestad
I det august akkurat har begynt gjøres det filmopptak på Ormestad og senere i høst er det planlagt premièreforestilling i showrommet Haraldstad har innredet på låven. Barna fra Blåsmoen er i alle fall superklare til å komme igang igjen med letingen etter den borkomne T-Forden. 

Bildet under: Leonora, Sylvester Daniel og Sara i førerhuset mens de venter på filminnspilling på Ormestad. (Foto: Jon Aamodt). 

Filmteamet benytter standsmessig transport når utstyr skal flyttes i forbindelse med opptakene. (Foto: Jon Aamodt)

Jonny Haraldstad sammen med medhjelperne Svein Arild Strædet og Gunnar Ormestad. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no