Tett på 20 grader i sjøen onsdag midt på dagen, (Foto: Nicolai Prebensen)

Gla´sommer: Rundt 20 i sjøen

  Nicolai Prebensen
  11. juli 2018
  16:52
Onsdag klokken 14.00 var N247s sommerredaksjon igjen på tuppen av Høllebrygga og sjekket badetemperaturen i sjøen.

Hvordan står det til med sjøtempen (en uke siden)

Like i underkant av 20 grader viste kvikksølvet i badetermometeret. Det er faktisk den samme temperaturen som var den 25, mai (!) i vår.

En pensjonert politimann bevitnet det hele og sa til N247s reporter at ute på øyene er det rundt 18 grader i sjøen nå. (Borøya).

- Står østaværet fremover vil nok sjøen bli enda varmere fremover, mente han.

Fakta:
- Det er først og fremst solen som styrer vanntemperaturene i vannet, skriver Havforskningsinstituttet på sine hjemmesider.

Instituttet skriver videre;
"Kraftig fralandsvind, spesielt tidlig på sommeren, skaper store og raske endringer i badetemperaturen. Vinden trekker det oppvarmede overflatevannet med seg ut til havs, og kaldt vann fra dypet stiger opp mot overflaten langs skjærgården. Noen timer med fralandsvind og badevannet er blåst til havs.

Konsekvensen av dette er at temperaturforskjellene mellom overflate og underliggende vannmasser er større på forsommeren enn i juli og august. En godværsperiode i juni kan i beste tilfeller gi badetemperaturer rundt 20 grader. Får vi en endring av vindmønsteret og f.eks. en natt med fralandsvind, vil overflatetemperaturen kunne synke dramatisk, kanskje til rundt 10 grader ettersom normaltemperaturen på 20 meters dyp ligger på mellom 8 og 11 grader", står det.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Onsdag var det igjen bading helt ute ved Karet i Høllen. (Foto: Nicolai Prebensen)

Har du en Gla'sommersak å fortelle om? Vi tar gjerne i mot tips eller bilder. Sommeren er som regel en litt roligere nyhetsmessig, og vi lager gjerne hyggelige sommerreportasjer for leserne våre.

Tips oss på epost, redaksjonen@n247.no, på telefon 991 02 247 eller på vår Instagram-konto #n247no

Husk at vi har mange gavekort å dele ut i sommer!

Heller ikke denne flokken med gjess hadde nevneverdige problemer med sjøtemperaturen på Vaglen tirsdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no