Pressemelding
Pass på hverandre. Redningsselskapet oppfordrer alle til å passe godt på seg selv og hverandre på og ved sjø og vann. (Foto: Redningsselskapet)

37 prosent flere drukninger første halvår

  Nicolai Prebensen
  10. juli 2018
  11:52
NTB Info - Redningsselskapet

I løpet av årets seks første måneder omkom 52 personer som følge av drukning, mot 38 i samme periode i 2017.

– Tallene er dramatiske og lite hyggelig lesing. Dette skyldes flere forhold, men den viktigste årsaken er at flere trekker mot sjøen når vi opplever rekordvarme over såpass lang tid. Flere har kjøpt båt, men glemmer at det krever et minimum av kunnskap for og ferdes på sjøen, sier kommunikasjonssjef Frode Pedersen i Redningsselskapet.

Juni
15 av drukningene - 12 menn, to kvinner og ett barn - skjedde i løpet av juni, mot ti i samme måned i fjor. Så langt i år har 46 menn og seks kvinner druknet. To av de omkomne er barn under 14 år, mens ti personer er mellom 15 og 25 år. I aldersgruppen 26 – 40 år druknet seks personer, mens 12 personer var mellom 41 og 60 år. 19 av de omkomne var 61 år eller eldre.

27 personer druknet etter fall fra land eller brygge i elv, sjø eller vann. 13 personer druknet fra båt, kajakk eller seilbrett, mens fire personer døde i forbindelse med drukning.

Hedmark er det eneste fylket uten drukninger i 2018. Hordaland ligger øverst på statistikken med sju drukninger, fulgt av Trøndelag og Sogn og Fjordane med fem drukninger. Rogaland, Buskerud og Møre og Romsdal har fire drukninger.

Pass på hverandre
Redningsselskapet ber folk passe godt på hverandre på sjøen, på stranda og på brygga.

- Som regel skjer en drukning stille, så vi minner om at det er viktig å være hverandres gode venn og vaktbikkje. Bruk vest på barna om du er i nærheten av vannet. Sørg for at alle har flyteplagg på seg når familien befinner seg i båt på sjøen. Bad aldri alene eller uten at noen har et øye på deg. Jo tryggere rammene er, jo finere blir opplevelsen, sier kommunikasjonssjef Frode Pedersen i Redningsselskapet.

For detaljert fylkesvis statistikk se rs.no/drukning
Sist oppdatert 10.07.2018 klokken 12:05 av Nicolai Prebensen

Pass på hverandre. Redningsselskapet oppfordrer alle til å passe godt på seg selv og hverandre på og ved sjø og vann. (Foto: Redningsselskapet)




Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no