Et tjuetalls store og små var med på andre runde gårdsbesøk på Søgne videregående skole søndag. (Foto: Jon Aamodt)

Gla'sommer: - Litt eksotisk

  Jon Aamodt
  08. juli 2018
  15:24
Gårdsbesøk på Søgne videregående skole er ett av flere tilbud når det arrangeres Kultursøndag på Søgne gamle prestegård.  Et tjuetalls personer, store og små var klar til å være med da Bjørn Myklebust startet på sin andre guidede tur søndag.

- Det er egentlig litt eksotisk og utrolig flott at dette området er bevart og kan vises fram på denne måten. Jeg tror det påvirker elevene også her ved skolen. Det virker som de blir roligere og mindre påvirket av stress utenfra når de har den flotte naturen og dyrene rett utenfor skolevinduet, sier Myklebust idet følget kommer fram til enga med kuer som ligger rolig i sommervarmen. 

- Sosiale dyr
Myklebust forteller de besøkende litt om dyrenes måter å være sosiale på og beroliger alle med at ingen av dyrene er farlige, men kan være veldig kontaktsøkende.

Artikkelen fortsetter under bildet. 
Sosiale dyr som ikke har noe imot nærkontakt med mennesker. (Foto: Jon Aamodt). 

Store og små får all den nærkontakten de vil ha. Skolens kvegflokk er nysgjerrige og rolige. Saueflokken derimot er ikke like sosiale. Lydnivået stiger betraktelig når menneskeflokken nærmer seg og kommunikasjonen mellom sau og lam går livlig før hele saueflokken finner det best å sette seg i bevegelse. 

- I dag er været nesten litt for fint vær, men likevel kommer det folk som vil være med å hilse på dyrene. Jeg håper vi får beholde disse flotte områdene selv om det skal bygges ut noe ved skolen her. Jeg tror det er viktig at folk som ikke er vant til dyr kan komme ut og se den flotte naturen og ha nærkontakt med husdyrene i disse flotte omgivelsene, sier lærer ved skolen Bjørn Myklebust i det menneskeflokken beveger seg tilbake til gårdstunet. 

Bildet under: Spennende med nærkontakt med dyrene, men Tomine finner det tryggest med mamma i nærheten. (Foto: Jon Aamodt).
Sist oppdatert 08.07.2018 klokken 15:27 av Nicolai Prebensen

Saueflokken kommuniserte ivrig før de tok beina fatt da menneskeflokken ble litt nærgående. (Foto: Jon Aamodt)

Lærer Bjørn Myklebust er klar til å ta med seg gjester på gårdsbesøk søndag ettermiddag. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no