Mange gir av sin fritid til leirer, festivaler og idrettsstevner som arrangeres i løpet av sommeren. (Foto: Ingvild A. Hage/Norges Speiderforbund)

Hvem er best på frivillighet i Vest-Agder?

  Nicolai Prebensen
  07. juli 2018
  14:11
NTB Info | Frivillighet Norge:

Svært mange av sommerens aktiviteter drives på dugnad. Frivillighet Norge vil høre hvem du mener gjør en ekstraordinær frivillig innsats i ditt nærområde!

Mens andre har fri, står noen på hodet i det som er høysesong for festivaler, leirer, spel og fritidsaktiviteter. Tusenvis av frivillige stiller opp i Vest-Agder i sommerferien.

- Sommeren går ikke rundt uten frivilligheten, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

- Bare tenk på alle som stiller opp på Palmesus, eller de som sikrer turister på Trolltunga, går solpatrulje med Kreftforeningen, eller vertene på DNT sine hytter. Folk som gir av sin fritid, er lokalsamfunnenes helter, fortsetter Johnsen.

Også bra for de frivillige
Å være frivillig på ulike aktiviteter er også givende for de som gjør en frivillig innsats.

- For mange er deltakelse i frivillige aktiviteter sommerens sosiale høydepunkt. Ferien er heller ikke like lett for alle. Noen har ikke råd til dyre ferieturer, andre er kanskje ensomme eller har ikke noen å reise på ferie med. Frivilligheten samler befolkningen og gir oss alle gode opplevelser og en meningsfylt fritid, sier Stian Slotterøy Johnsen.

Vil sette pris på ekstraordinær innsats
Noen gjør likevel en større innsats enn andre, og de ønsker Frivillighet Norge å løfte frem med Frivillighetsprisen, som deles ut til noen som har utmerket seg med sin innsats.

- Vi vil gi frivilligheten et ansikt. Mange nominerte er utrettelige mennesker som står på dag ut og dag inn, uten å spørre om annerkjennelse eller belønning. Vi vil løfte disse hverdagsheltene frem. Uten dem stopper Norge, sier Johnsen.

Hvem får årets pris?
Frivillighetsprisen skal gå til en person, lokal forening eller gruppe som har gjort en ekstraordinær frivillig innsats Frivillighetsprisen deles ut av Frivillighet Norge og Norsk Tipping. Prisen deles ut i 2018 for 24. gang.

Nominer din favoritt på frivillighetensdag.no.

Store deler av idretten er også basert å¨frivillighet. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Bildet er fra den store Strandryddedagen 5. mai. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no