Sangvik fredag ettermiddag.

Gla´sommer - Når en blir til tre

  Nicolai Prebensen
  06. juli 2018
  21:12
Husker du historien om «Mobby», som i ettertid viste seg å hete «Bobby» (noen få måneder gammel), som forrige fredag rømte fra Salemsveien og skapte et aldri så lite grisedrama på Lundeveien?


Historien stopper ikke der.

Sent samme fredag stakk «Bobby» av igjen, denne gangen fra leiligheten til Andreas. Mor Siren ville ikke ha grisen hjemme på Salemsveien etter at hun og far Terje, samt flere frivillige hadde bakset med å få fakket utbryterkongen «Bobby». En stor kameratflokk av Andreas Pettersen med han selv i spissen måtte i aksjon. Grisen ble kjeppjagd rundt i Lundekleiva til den endelig ble fanget. Da var turen kort til gården på Repstad igjen.

Torsdag drar Andreas igjen til Repstad for å hente grisen sin. Dagene i mellom hadde han og kameratene bygget en flott griseinnhegning på Sangvik, med et eget lite svømmebasseng som også fungerer som vannforsyning for grisen(e).

«Reidar» med på lasset
Lite ante Andreas at griser ikke skal være alene, de er høysosiale dyr, og løsningen ble at også «Reidar» en litt eldre utgave av rasen, ble med på turen ned til Sangvik.

Det selvsagt først etter at «Bobby» var fanget inn utenfor innhegningen på gården.

- «Bobby» er den eneste som ikke hører på noen, og den er et veldig vanlig syn på veien her oppe. Den liker også å besøke hesten litt nærmere vannet, sier Kristoffer Furuborg.

- Aller best er tre griser, og den tredje blir ei jente, den kan du hente om noen uker, sa Kristoffer Furuborg bestemt til Andreas og la til at det kan være smart å kastrere hannene etterhvert.

- Hvis ikke får kjøttet en bismak, sa han.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Her får «Reidar» og «Bobby» møte sitt nye hjem på Sangvik. Andreas Pettersen overvåker arbeidet som gjøres av kameratene Petter Eikås og Andreas Tangvall. (Foto: Nicolai Prebensen).

Da ble plutselig Andreas Pettersen griseoppdretter, og ble ikke skremt av det.

- Manerer
- Nei, dette skal gå fint. Om noen skulle se «Bobby» utenfor innhegningen her på Sangvik, eller nede på Hølleveien er det bare å ringe, så kommer vi og henter den. Jeg skal i løpet av kort tid lære den litt manerer, lover han.

Bildet under:Både «Bobby» (den minste) og «Reidar» har funnet seg godt til rette på grisefarmen på Sangvik. (Foto: Nicolai Prebensen).

Her får Andreas og Petter beskjed av Kristoffer Furuborg at det kommer enda en gris til Sangvik om noen uker. (Foto: Nicolai Prebensen)

Andreas Pettersen og Petter Eikås på Sangvik fredag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no