Innsendt
Våler Nikolai leker med sine konkurrenter og vinner på gode 1.28,0/2100 meter. Tjomsland-talentet er ubeseiret etter to starter i karrièren. (Foto: Hesteguiden.com)

Nytt kapittel i Tjomslands eventyrårgang

  Nicolai Prebensen
  06. juli 2018
  10:02
Av Richard Ekhaugen, Sørlandets Travpark

- For en traver, utbrøt løpsreferent Kurt Hella da Øystein Tjomsland-trente Våler Nikolai krysset målstreken i imponerende stil på Jarlsberg torsdag kveld.

Selv for suksesstreneren fra Søgne fremstår årets 3-årsårgang som et eventyr. Samtlige av hans juniorer som har startet så langt, har vunnet travløp! Torsdag kveld feide han konkurrentene av banen med sine supertalenter nok en gang.

Våler Nikolai travet 1.28,0/2100 meter i sitt livs andre start, og forsvant fra konkurrentene i lekker stil nedover oppløpet.
 
- Det er bare å ta av seg hatten for det Tjomsland får til med sine kaldblodshester, sa en tydelig imponert travekspert Anders Mikkelborg i Rikstoto Direkte-studioet.

Lykkelig
åler Nikolai eies av hardtsatsende Stall Olympic, og eierrepresentant Steinar Nordengen var en lykkelig mann på seremoniplass etter løpet.

- Øystein har vært superflink med hestene våre i mange år. Det ser ut som vi kan få det litt moro også med Våler Nikolai fremover, fastslo Nordengen.

Tjomsland kunne titte seg over skulderen ved målgang og konstatere at broder Vidar sikret dobbeltseier for stallen da Mo Harjar leverte et sterkt løp til andreplass.

- Vi treffer med opplegget
- Våler Nikolai har kapasitet på de fleste områder, men han har vært litt øm i skjelettet. Han har imidlertid vist på treningstestene at han har vært på gang. Det har gått utrolig bra med unghestene i år, og det viser at vi treffer litt med opplegget, sa Tjomsland med et lurt smil.

Sørlandstreneren hadde imidlertid ikke tenkt til å gi seg med èn seier for dagen. I det avsluttende løpet viste han frem nok en flott debutant i Havprinsen. Den tre år gamle hingsten til Alf Laupsa fa Lillesand stod aldri i fare for å tape sitt første løp i karrièren, og landet på 1.33,0/2100 meter etter en siste 500 meter på 1.29,4.

- Jeg har eid travhester siden 1992, og de siste årene har det vært litt "småkos", smilte Laupsa, som blant annet har hatt gode hester som Havlikk, Havsalt og Philip Rex i sitt eie.

- Heldig
- Jeg har ikke hatt den største troen på Havprinsen, han har vært litt klumpete, men han har utviklet seg veldig. Rapportene fra Øystein den siste halvannen måneden har vært positive. Det var veldig fin stil på hesten i dag. Jeg er heldig som har hest i trening hos Øystein, roste Lillesand-mannen etter løpet.

Treneren selv passet på å fremheve hele team Tjomsland som viktige brikker til suksessen.

- Havprinsen har hatt en veldig utvikling de siste ukene. Han er flegmatisk, men leverte en veldig bra debut i dag. Jeg har et bra team rundt meg, både på sponsor- og hesteeiersiden. Det er man avhengig av, og jeg er veldig takknemlig for alle menneskene i og rundt teamet, avsluttet suksesstreneren.

Alf Laupsa, nr. to f.v., her etter seieren med Havlikk i Sørlandets 3-årscup i 2016. Nå har Lillesand-mannen en ny, spennende unghest på gang. (Foto: Hesteguiden.com)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no