Pressemelding fra Redningsselskapet
En cabincruiser gikk på grunn utenfor Tønsberg sist helg. Ifølge politiet var båtføreren beruset og hadde sovnet. (Foto: Redningsskøyta Eivind Eckbo)

Redningsselskapet: Oppdragsrekord allerede før fellesferie-starten

  Nicolai Prebensen
  05. juli 2018
  14:34
Godværet i store deler av Sør-Norge på forsommeren har bidratt til at redningsskøytene har hatt hele 32 prosent flere fritidsbåt-oppdrag sammenlignet med mai og juni i fjor.

Mange grunnstøtinger 
Mellom 1. mai og 31. juni fikk hele 1 456 fritidsbåter hjelp av en redningsskøyte, mot 1 098 i 2017. I Hordaland bidro finværet til at redningsskøytene doblet oppdragsmengden, mens redningsskøyta på Mjøsa og redningsskøytene i Østfold, Vestfold og Telemark hadde 50 prosent flere oppdrag. 

I Agderfylkene var det 42 prosent flere oppdrag, mens redningsskøytene i Indre Oslofjord (Oslo, Akershus og Buskerud) assisterte 36 prosent flere fritidsbåter.

- Av tidligere erfaring vet vi at kommende helg er en helg med høy aktivitet. Da starter båtferien for alvor, og mange forflytter seg fra Oslofjorden mot svenskekysten eller Sørlandet, sier beredskapssjef Ronny Jåsund-Pedersen i Redningsselskapet.

Travel juni-innspurt
Også forrige helg var travel for redningsskøytene med til sammen 140 oppdrag lørdag og søndag. Utenfor Sandefjord hadde en mann hell i hell da mannskapet på RS «Eivind Eckbo» hørte rop om hjelp da de passerte med en slep lørdag morgen. Mannen hadde falt ned en skrent og havnet i sjøen. 

Søndag morgen rykket samme redningsskøyte ut da en cabincruiser gikk på et skjær utenfor Tønsberg. Ifølge politiet hadde den berusede båtføreren sovnet. I Skjebergkilen rykket både RS «Horn Rescue» og «Kystvekteren» ut da en båt med to personer om bord tok fyr og ble totalskadd søndag. De to om bord ble reddet over i en fritidsbåt. I Tvedestrand var RS «Inge Steensland» blant annet i aksjon da en daycruiser kolliderte med en tresjekte. Samme dag deltok både RS «Uni Oslofjord» og «Klaveness Marine» i søket etter en mann som var meldt savnet i forbindelse med bading fra en seilbåt utenfor Nesodden. 

Totalt rykket redningsskøytene ut på 22 brannslukkingsoppdrag i mai/juni, mot 12 i samme periode i fjor. Antall grunnberøringer økte med 68 prosent - fra 74 til 125 hendelser.

To personer ble reddet over i en annen fritidsbåt da båten deres tok fyr sist helg. Redningsskøytene «Kystvekteren» og «Horn Rescue» deltok i slukningsarbeidet. (Foto: Redningsselskapet)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no