- Vi ble litt overrasket da vi fant denne i posten, sier Gerhard Aamodt hos Aamodt VVS i Søgne. (Foto: Jon Aamodt)

Gla'sommer: - Noen som har spart på frimerker

  Jon Aamodt
  05. juli 2018
  10:48
- Vi ble veldig overrasket da vi gikk gjennom posten i dag morges. Der dukket denne opp. Her er det noen som har spart på frimerker, sier Gerhard Aamodt på Aamodt VVS i Søgne og viser frem en konvolutt. 

Konvolutten er ganske vanlig, men det er påklistret ikke mindre enn 19 frimerker av ulik valør og type. Porto på merkene varierer fra 25 øre til én krone og 50 øre og frimerkene er tydelig ikke av nyeste dato. Et av merkene med verdi 25 øre har påskriften «NIF 100 år». Når vi vet at NIF er stiftet i 1861 skjønner vi at frimerket må være fra 1961. Konvolutten har også flere frimerker med portrett av Kong Haakon VII, merker utgitt før 1939. 

Filateli i endring
- Dette er den eneste måten for å få igjen verdien på frimerkene, sier Petter Pedersen til N247. 

Pedersen er erfaren filatelist, tidligere president i Norsk Filateliforbund og vet det meste om frimerker. Han forteller at markedet for filateliprodukter har gjennomgått store forandringer i løpet av få år. 

- Samleobjektene, de virkelige godbitene, har fremdeles høy verdi både som samleobjekter og økonomisk.Volumproduktene derimot som er solgt i store antall har i dag liten interesse blant samlere og omsettes for langt under påtrykt verdi, fortsetter Pedersen. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Interesserte som tidligere har handlet inn et lite lager av frimerker i håp om å få igjen pålydende eller aller helst en liten gevinst på et senere tidspunkt, sitter nå med frimerker som gir størst utbytte dersom de benyttes til frankering av post. Pedersen forteller at det derfor ikke er uvanlig å se konvolutter som er dekket med merker i mindre valører for å få nok til å dekke dagens porto. 

- Bruk merkene på julekortene
- Jeg får en del spørsmål fra folk som sitter med gamle ubrukte merker. De lurer på hvorfor de ikke blir tilbudt mer enn 20-25 prosent av påtrykket porto når de ønsker å realisere samlinger. Det beste rådet jeg kan gi da er å bruke frimerkene som porto, men folk sender jo knapt julekort lenger, så jeg skjønner at det ikke er helt enkelt å få brukt opp lageret, avrunder den tidligere presidenten. 

N247 har ikke lykkes i å komme i kontakt med den lokale avsenderen av brevet som dumpet ned i postkassen til Aamodt VVS onsdag.

Hele 19 frimerker er benyttet på denne konvolutten som ble sendt til Aamodt VVS. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no