Mannskapet på Hannibal klarte ikke å få ombord Trygve Govertsen med sin store elektriske rullestol tirsdag. (Foto: Jon Aamodt)

- Vurderer ytterligere tilpasninger

  Jon Aamodt
  03. juli 2018
  16:58
Søgnemannen Trygve Govertsen stilte seg til disposisjon med sin 170 kilo tunge elektriske rullestol da Søgne kommune og AKT var på Høllebrygga for å teste ut Hannibals kapasitet til å ta imot rullestolbrukere tirsdag. 

Delegasjonen måtte konstatere at båten ikke var utstyrt for å ta ombord rullestoler av dette kaliber. 

- Det er heller ikke krav til at den skal det. Kravet er å kunne ta imot en vanlig rullestol, samme krav som stilles til rutegående busser på landjorda, sa økonomisjef Harald Eide i AKT til N247. 

- Vil se på ytterligere tilpasninger
Hannibal har i dag rampe for ombordkjøring av vanlige rullestoler, men den er ikke dimensjonert for store, tunge stoler som den Govertsen benytter. 

- Vi vil likevel se om vi kan få på plass en alternativ løsning og ta store rullestoler ned på akterdekket. De vanlige tar vi rett inn i hytta, sier skipsfører Per Inge Dahn. 

Det er også aktuelt å gjøre tiltak inne på kaia i Høllen og kommunalsjef Torkjell Tofte sier etter endt befaring, at kommunen som kaieier avventer en tilbakemelding fra AKT.

- Det er snakk om å få bort et hull ved kaifronten og få på plass bedre skilting, inkludert ruteopplysninger. Det kan også tenkes at vi gjør tiltak inne på kaia som letter bruken av rampe for rullestoler, sier Tofte. 

Etter befaringen på brygga gikk delegasjonen fra AKT ombord i Hannibal for å bli med båten på en rundtur til destinasjonene i Søgne-skjærgården. 

- Tror brukerne blir fornøyd
- Da får vi se selv hvordan ting ser ut og får også anledning til å diskutere eventuelle ytterligere tiltak med folkene som arbeider ombord. fortsetter Eide. 

Økonomisjefen legger til at han har forståelse for at det er ulike syn på behov blant brukerne av båten, men presiserer at AKTs oppgave er å sørge for et rutetilbud som fungerer hele året.

- Jeg tror de som benytter tilbudet vil bli fornøyd når ting går seg til og alle blir vant til det nye, sier Harald Eide. (Foto: Jon Aamodt).

Kommunalsjef Torkjell Tofte, Bjarne Bentsen Lieng (Sp) og økonomisjef i AKT Harald Eide, diskuterer løsninger på Høllebrygga tirsdag. (Foto: Jon Aamodt)

Lokalpolitikere, administrasjonen i Søgne kommune, representanter fra AKT og ansatte i Skagerrak Navigation på Høllebrygga tirsdag. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no