Inger Grete Lia Stålesen og Aina Mydland mangler fire til fem vertsfamilier som kan huse to ungdommer hver i en drøy uke i slutten av juli. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Hjelp, vi trenger vertsfamilier til ungdommer fra Nairobi

  Nicolai Prebensen
  02. juli 2018
  13:46
Fra 19. til 28. juli får MYSAs Venner i Søgne igjen besøk av ungdom i alderen 14-16 år som er tilknyttet organisasjonen The Mathare Youth Sports Association (MYSA) i Kenya. Organisasjonen ble etablert i 1987 i Mathare, i et av de største slumområdene i Afrika.

30.000 ungdommer
I dag er over 30.000 ungdommer tilknyttet organisasjonen og hvert år fra 2005 til 2012 hentet MYSAs venner i Søgne opp ett lag til å være i bygda litt over en uke før ungdommen reiste videre til Norway Cup. Senere har et lag vært i Søgne i 2015 og i 2017.

- Det har tidligere aldri vært et problem, men i år mangler vi fire fem vertsfamilier som kan huse to ungdommer i denne perioden, sier Inger Grete Lia Stålesen og Aina Mydland i venneforeningen i Søgne.

De legger til at ungdommene behersker engelsk godt.

19 i følget
- I alt kommer det 19 personer fra Nairobi og av erfaring vet jeg at samtlige setter enormt pris på å bli tatt i mot her i bygda. Ungdommene kommer fra svært vanskelige kår og de blir overveldet av vår livsstil og rikdom. Ingen av dem som kommer har vært i utlandet før, og det er snakk om å være tilstede for disse når de ikke er ute på andre aktiviteter, sier Stålesen og Mydland videre.

Det er MYSAs Venner i Søgne som sørger for at laget får turen til Norge.

- Vi holder den årlige basaren, «tigger» hos venner og kjente og ber næringslivet om hjelp. Vi får masse støtte, er begge enige om, men nå mangler venneforeningen altså vertsfamilier..

Artikkelen fortsetter under bildet.
De årlige basarene er bæreblejken for at MYSAs Venner i Søgne kan hjelpe et lag fra Mathare fra Afrika til Søgne annenhvert år. (Foto: Arkiv).

Dyreparken
- Når laget er her i Søgne blir de opptatte med trening, båtturer, fotballkamper og en tur til Dyreparken i Kristiansand. Her inviteres også vertsfamiliene til å bli med, men dette er helt frivillig. Laget skal spille kamper mot IK Start på Sparebanken Sør Arena og en kamp her hjemme mot Søgnes G16 lag. De vil være i mye aktivitet på dag og kveldstid, men vi trenger vertsfamilier som kan ta litt vare på dem i ledige stunder og gi dem en seng å sove i.

- Når de så kommer tilbake til hjemlandet har de lært massevis om hvor godt det går an å ha det og dette bruker de mye tid på å fortelle til sinne venner i MYSA. Dessuten får de gjerne «jobber» som trenere, og legger ned et vanvittig arbeide med sine kamerater som ikke var så heldige at de kom til Norge. Det gir dem håp for fremtiden, og noe å strebe mot, sier de to.

- Er du eller din familie interessert i å bli med, kontakter dere oss gjennom vår Facebook-side. Det er ingen økonomiske forpliktelser ut over den ekstrakostnaden det er å ha to munner til å mette i en drøy uke i slutten av juli, avslutter de to entusiastene.

Bildet er tatt i 2015 da ungdommer fra Mathare igjen var i Søgne i en drøy uke for å lade opp til Norway Cup og lære om det norske levesettet. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no