Innsendt
Samboerparet Vidar Tjomsland (34) og Stine Birkeland (33) sørget for at deres nevøer og nieser fikk en fantastisk avslutning på helgen. (Foto: Hesteguiden.com)

Travparet fra Søgne gledet nevøer og nieser

  Nicolai Prebensen
  02. juli 2018
  11:34
Av Richard Ekhaugen, Sørlandets Travpark.

Samboerparet Vidar Tjomsland (34) og Stine Birkeland (33) sørget for at deres nevøer og nieser fikk en fantastisk avslutning på helgen. 

Vidar Tjomsland og Stine Birkeland falt høsten 2014 pladask for den da ett år gamle kaldblodshingsten Langlands Odin på auksjon i Oslo. Den vakre røde hesten ble handlet inn, og under de neste fire årene har samboerparet gjort alt selv med den talentfulle krabaten. 

Første seier
Sammen med flere familiemedlemmer, blant annet nevøer og nieser, eier Søgne-paret hesten som søndag kveld tok årets første seier på Sørlandets Travpark. 

- Åh, dette var utrolig deilig! Denne har vi ventet lenge på, var den umiddelbare kommentaren fra Birkeland da samboer Tjomsland kjørte første over målstreken med Langlands Odin.

Seierskusken var selv bare et stort smil da han ble intervjuet av TV-kanalen Rikstoto Direkte etter løpet.

Kapasitet
- Det er bra kapasitet i Langlands Odin. Nå gjelder det bare å holde ham i orden så kan vi få mye moro med hesten. En slik seier betyr noe ekstra, de fleste eierne var på plass i dag og fikk se ham vinne. Mange av dem er Stine og jeg onkel og tante til, da er det ekstra gøy å kunne vinne løp når de er til stede. De er veldig engasjerte og er ofte med og pusser, steller og rir på ham. Dette er god rekruttering, fastslo 34-åringen med et smil.

Storebror Øystein Tjomsland er mannen som har treneransvaret for Langlands Odin, og suksesstreneren tok et ekte hat-trick da han selv kusket stallhestene Waxen og Tinas Odin inn til seier under kvelden. Førstnevnte tok sin femte strake seier for året, og ser mer og mer ut som en kommende topptraver. Selv med 60 meters tillegg var Waxen i en klasse for seg og rekordsenket seg til knallsterke 1.26,0/2200 meter, 30 meter foran konkurrentene.

- Nye steg
- Han tar nye steg hele veien denne hesten og har en voldsom toppfart. Planene om en start på hjemmebanen til hans finske eier under storstevnet Nordic King i løpet av et par sesongen står ved lag, fortalte Tjomsland med et smil etter løpet.

Kapable Tinas Odin stod uten seier på åtte forsøk så langt i 2018, men levnet ikke konkurrentene et snev av sjanse da han fosset unna til seier på ny personlig rekord, 1.27,7/2140 meter. Tjomsland kom med et godmodig stikk i siden til Mandal-karen Rune Upsahl, som under en tipssending på Travparkens Facebook-side før løpsdagen hadde planer om å bruke en annen hest banker i samme løp.

- Det ville ikke jeg gjort fortalte jeg jo da. Rune følger nok med, så nå vanker det nok "ei kald ei" på Fiskebrygga til sommeren, sa topptreneren med et stort smil.

- Tinas Odin var fin i varming i dag og løste mye bedre fra start enn han har gjort. Han er sterk og kapabel, og da vi kom foran var det om å gjøre å holde tempoet oppe og kjøre i trav. Han er veldig spesiell, og 1100 meter fra mål ble han bittelitt skakk i hodet og var bortpå seg på det ene kneet. Da var han farlig nære galopp, og du vil til mål før du tar noe for gitt med denne, sa Tjomsland etter løpet.

Sørlandsseiere ble det også ved Grimstad-hesten Cabelino og sørlandskusk Geir Mikkelsen. Cabelino fulgte opp et sterkt løp på hjemmebane for en uke siden med å ta karrierens første seier søndag kveld sammen med Eirik Høitomt. Ekvipasjen spurte ingen om tetposisjonen, og forsvarte seg helhjertet i en rask avslutning mot favoritten Sparkling. Vinnertiden 1.16,9a/2140 meter var ny rekord for Cabelino. Geir Mikkelsen serverte Frankel D.E. et perfekt løp i rygger underveis, og hesten takket med å avgjøre på enkleste vis nedover oppløpet. 

- Denne hadde til og med du satt, spøkte Mikkelsen overfor Rikstoto Direkte-reporteren etter løpet.

Kapable Tinas Odin stod uten seier på åtte forsøk så langt i 2018, men levnet ikke konkurrentene et snev av sjanse da han fosset unna til seier på ny personlig rekord, 1.27,7/2140 meter. (Foto: Hesteguiden.com)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no