Årets utstillere ble presentert for gjestene før publikum fikk slikke inn i presteboligen. (Foto: Jon Aamodt)

Sommersesongen definitivt innledet på prestegården

  Jon Aamodt
  01. juli 2018
  15:47
I strålende sommervær med sol som varmet fra skyfri himmel ønsket nyvalgt leder av Søgnedesign Yngvar Berglihn velkommen til «Sommer på Prestgården» klokken 13.00 søndag. 

Kulturmedarbeiderne på senteret anslo at rundt 300 mennesker var tilstede under åpningen og antydet at det nok ville vært enda flere barn og unge tilstede om været ikke hadde vært fullt så sommerslig som det var. 

Før publikum fikk slippe inn i den gamle prestegården. ble utstillerne presentert for de besøkende. Kulturskoleelever leverte musikalsk underholdning,  og det ble servert forfriskninger anrettet av den nyvalgte lederen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Birgitte Kleivset serverte forfriskninger anrettet av Søgnedesigns nye leder Yngvar Berglihn. (Foto: Jon Aamodt). 

Hedret for lang og tro tjeneste
- Søgnedesign ble til for 18 år siden etter at min bestemor Tomine Kleivset og Hildur Ernst ville ha en butikk og et galleri som også skulle fungere som en sosial møteplass, fortalte Birgitte Kleivset. 

Hun sa videre at Hildur Ernst har vært leder av Søgnedesign helt fra oppstarten og fram til hun nå har overlatt roret til Berglihn. Hun takket Ernst for mange gode år og la til at hun håper å fortsatt se henne som en del av etablissementet.

Tett sommerprogram
Det er et tett program på Kultursenteret Søgne gamle prestegård  søndag. Klokken 14.00 var det utstillingsåpning i Fjøset etter at Benedicte Sofie Ribe først hadde underholdt de fremmøtte. 

I Amfiet startet underholdningen klokken 15.00. Der var det Superbandet som stod for underholdningen denne søndagen.

- Mest for de som pleier å se på Supernytt, opplyser kulturkonsulentene smilende. 

- Nå går det slag i slag utover sommeren. Prestegårdsmalerne, Søgnedesign, utstilling i fjøset og flere gode konserter er det som står på programmet. En hektisk sommer og mange flotte tilbud, sier Marit Gjertsen til N247 søndag ettermiddag. 


Yngvar Berglihn er ny leder av Søgnedesign. Han informerte og ønsket alle velkommen til åpningen av årets utstilling. (Foto: Jon Aamodt)

Charlotte er kulturskoleelev, har deltatt i UKM og driver også med teater. Søndag underholdt hun publikum i eplehagen på Søgne gamle prestegård. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no