Kaare Nystedt Andersen kjører denne helgen konkurranse på Skantraf-banen i Sørlandsparken. Bildet er tatt i 2014. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

- Det blir spektakulært

  Nicolai Prebensen
  30. juni 2018
  10:22
Denne helgen arrangerer Kristiansand Automobilklubb (KAK) NM- og Norgescup runde i drifting på Skantraf i Sørlandsparken.

Lørdag kjøres trening og kvalifikasjonsrunder til finalene som starter klokken 14.00 søndag.

- Dørene åpner klokken 13.00, og arrangementet er noe alle motorinteresserte bør få med seg, sier Kaare Nystedt Andersen fra Søgne som selv skal delta.

Team
Han er en del av Team Møbelringen som består av fem biler fra Sørlandet. 

Han har bygd ny motor til årets sesong, og denne yter nå 750 hk eller 1070 NM på hjulene.

Da N247 intervjuet Andersen om sporten i 2014 sa Andersen at fra det øyeblikket han sladder for første gang under løpet skal bilen være i sladd til han kommer i mål. 

Retter jeg bilen opp under løpet får jeg null poeng, sa han.


Fart og sladdestil
- Konkurransen går ikke på tid, men vi bedømmes etter fart, vinkelen på bilen, sporvalg og hvor underholdende løpet er. Men det går fort, og her til lands tåler banene rundt 140 - 150 kilometer i timen, sa han.

Kåre Nystedt Andersen kjører selv en Nissan S14 Silvia, men det er bare skallet. 

- En slik bil bruker vi tusenvis av timer på å bygge og vedlikeholde, sa han dengang.

- Denne helgen er startfeltet ekstremt sterkt, og det kommer mange nybygde biler til Sørlandsparken. Dette er ren actionfylt underholdning med en spektakulær kvalitet. For min del gjelder det først og fremt å kvalifisere meg lørdag og bli blant de ti beste i finalene søndag, fortsetter han.

Svidd gummi
- Det ryker en del dekk under et slikt arrangement. Vi kan regne minst 10 dekk per bil og med tett på 50 biler påmeldt sier det seg selv at røyken vil ligge tett over banen lørdag og søndag, avslutter Andersen.
Sist oppdatert 30.06.2018 klokken 10:27 av Nicolai Prebensen

Kaare Nystedt Andersen i nydesignet bil og nybygget motor. (Foto: Espen Haugen (samt forsidefoto))
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no