Innsendt
Rappstjernen og Øystein Tjomsland på Sørlandets Travpark søndag kveld. (Foto: Hesteguiden.com)

- En sinnssyk hest!

  Nicolai Prebensen
  25. juni 2018
  11:59
Av Richard Ekhaugen - Sørlandets Travpark

Var prestasjonen tre år gamle Rappstjernen leverte i Travparken søndag kveld det råeste man har sett av en unghest på et så tidlig stadie i sesongen? Ekspertene overgikk hverandre med lovord om Tjomsland-traveren.
Måten tre år gamle Rappstjernen speedet sine konkurrenter sønder og sammen på Sørlandets Travpark søndag kveld vitnet om at et stort talent er i ferd med å slå ut i full blomst. Prestasjonen til Øystein Tjomslands elev gjorde ham i løpet av to minutter til hesten å slå i årgangen, og Rappstjernen fremstår nå som den soleklare Kritierie-favoritten senere i høst. 

Ekspertene i hyllestkø
Ekspertene var da også unisone i sin hyllest av den lekre sørlandshesten.

- Dette er rett og slett bare en sinnsyk hest! Dette er den beste så langt i denne årgangen, fastslo TV-kanalen Rikstoto Direktes Anders Mikkelborg da Rappstjernen krysset mållinjen.

Også Ola Slåtsveen, som har referert løpene på Sørlandets Travpark siden åpningsdagen 16.juli 1988, slo på stortromma.

- Det kan være årets Kriterie-vinner, en fantastisk traver!, meddelte Slåtsveen TV-seerne og banepublikummet da Tjomland-traveren entret oppløpet i ensom majestet.

- Supertalent
Selv den ellers så sindige treneren og kusken tok frem superlativene i seiersintervjuet.

- På dette tidspunktet av sesongen er dette nok den mest komplette hesten jeg har hatt, mente Tjomsland før han utdypet.

- Det var voldsomt! Jeg hadde 1.21 de første 300 meterne på min klokke, og han avsluttet i samme fart. Det her ligner en komplett hest, han er som en racerbil å kjøre. I dag imponerer han meg ved å gå 1.27 alene og på lette bein. Det ser ut som han skal kunne være med i den absolutt toppen. Han går 1.19 bitvis og da føler du at du kan kjøre flere sekunder fortere, det er veldig få av disse unghestene som kan speede så fort på denne tiden av sesongen. Det er et supertalent, og vi håper han skal utvikle seg til en topp elitehest, er sjeldne ord fra den kanten.

Tjomsland viste frem ytterligere to imponerende vinnere på hjemmebane; seiersmaskinene Magnums Othello og Waxen var sine konkurrenter overlegne nok en gang.

Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no