- Asplan Viak har tegnet en trivelig, gjennomsiktig busspaviljong med tak i tre og lett tilgjengelighet for alle. Arkitektfirmaet foreslår også at bygget får solceller på taket som kan produsere all strøm til driften av den nye busstasjonen, skriver Kristiansand kommune på sine hjemmesider. (Foto: Asplan Viak/Kristiansand kommune)

PK Entreprenør bygger ny rutebilstasjon i Kristiansand

  Nicolai Prebensen
  23. juni 2018
  11:17
Det Søgne-baserte selskapet PK Entreprenør AS ble fredag tildelt oppdraget om å bygge ny rutebilstasjon i Kristiansand.

Dette melder selskapet på egne hjemmesider fredag (ekstern lenke).

I meldingen står det at ved utformingen av den nye stasjonen er det lagt vekt på trivelige arealer og mest mulig innsyn.

Selskapet skriver videre:
«Bygget inneholder venteareal med toaletter for passasjerer, kiosk, pauserom for bussjåfører, toaletter for buss- og taxisjåfører og lager for taxi. PK Entreprenør AS vant konkurransen etter en samlet vurdering hvor pris er vektet 70 prosent og kvalitet 30 prosent».

Arbeidene starter opp i august 2018, og prosjektet skal være ferdigstilt i juni 2019.

«Kristiansand kommunes enhet for bygg- og eiendomsforvaltning, Kristiansand Eiendom (KE), avholdt i februar/mars i år en arkitektkonkurranse der tre firma ble innbudt til å levere forslag. Vinner ble Asplan Viak med sitt forslag «natteravnen». De to andre var Basis Arkitekter med «ORI» og Egerdahl Nordbø Olaisen med «Att & fram».

«Den nye paviljongen skal settes opp på området mellom eksisterende bygg og taxi-bua og skal inneholde venterom, sitteplasser, kiosk, infotavler, billettautomater og publikumstoalett. I konkurransegrunnlaget står det at bygget «må ha en arkitektonisk tydelighet og fremstå som luftig og transparent. Bygget skal være for reisende og inneholde trivelige arealer.» I beskrivelsen står det også at oppdragsgiver vil legge stor vekt på innsyn i bygget».

Artikkelen fortsetter under bildet.
Slik blir den nye rutebilstasjonen i Kristiansand. Det er PK Entreprenør som skal bygge den  nye terminalen. (Illustrasjon: Asplan Viak/Kristiansand kommune).

«Den gamle og nedslitte busstasjonen skal rives når det nye bygget står ferdig. Taxi-bua skal fjernes i forbindelse med byggingen av paviljongen. Bussoppstillingen vil fortsatt være som nå og det blir kun mindre endringer av uteområdet for å tilpasse det nye bygget"».

Daglig leder Ralf Georg Olsen i PK Entreprenør AS sier til N247 at det var supergøy å få denne jobben.

- Bygget blir et signalbygg i Kristiansand hvor det skal bygges ny stasjon samt at den gamle skal rives. I tillegg skal det opparbeides et parkanlegg i området, sier Olsen.

I følge bedriftslederen har kontrakten en størrelse på rundt 30 millioner kroner. 

Regnskap
I 2017 hadde selskapet i følge regnskapstall.no driftsinntekter på 144.6 millioner kroner og et resultat før skatt på 8,2 millioner kroner..
Sist oppdatert 23.06.2018 klokken 15:48 av Jon Aamodt

Daglig leder i PK Entreprenør AS, Ralf Georg Olsen 20. desember 2016, dagen han skrev under byggekontrakten for den nye slakterbutikken på Lunde. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no