Kristin Nygård Schau, Elisabeth Bergstøl, Adam Noah og Elin Aarhus med GIL-drakter som skal sendes til Tanzania. (Foto: Jon Aamodt)

Greipstad IL - adresse Tanzania

  Jon Aamodt
  22. juni 2018
  15:38
Kjører du en tur cirka 12.000 kilometer sydover, ender du litt syd for ekvator. Har du i tillegg justert kompassnåla riktig, kan du parkere i Haydom og bli med i heiagjengen når GIL spiller fotballkamp. Du vil kanskje ikke dra kjensel på så mange Greipstad-gutter eller jenter, men de spiller i draktene til GIL, med sponsorer fra Songdalen akkurat som når GIL spiller hjemmekamp på Hortemo.

- Det er ikke så gøy hvis medlemmene våre løper rundt i drakter med «gamle» sponsorer på ryggen. Med et par års mellomrom bytter vi hele draktsettene og samtidig er det gjerne utskifting av sponsorer som skal ha navnet sitt på de nye draktene. Det er noe av grunnen til at vi samler inn gamle draktsett samtidig som vi leverer ut nye, sier Kristin Nygård Schau til N247.

Tar med draktene til Tanzania
De gamle draktene får imidlertid nytt liv og blir veldig godt mottatt av skoleelver som spiller fotball på skolelagene i Haydom, en by i Tanzania. Det var Adam Noah som for litt over ett år siden for første gang hadde med seg drakter fra GIL da han reiste til Haydom. Nå har klubben igjen levert ut nye draktsett og samler samtidig inn de gamle.

- Denne gangen blir det bedre organisert. Vi samler inn både drakter, sko, leggskinner, gensere og andre ting som er relevante. Om ikke lenge skal en ny forsendelse av sted. Der er Adam som igjen skal reise til Tanzania, og han sørger for at alt kommer trygt fram til Dr. Olsen Secondary School i Haydom, forklarer Elin Aarhus som er med på å organisere det hele. 

- Ble mye oppstuss
- Det ble veldig godt mottatt sist jeg var nede med drakter. Alle synes det er veldig gøy og det skapte mye oppstuss. Elevene sprang fra undervisningen og ville være med på det som skjedde da vi kom med draktene. Så nå løper mange rundt med Greipstads drakter og reklame for butikker i Norge, sier Adam.

Adam Noah er oppvokst som nabo til de norske misjonærene i Haydom. I dag bor han i Brennåsen sammen med sin kone Elisabeth som han traff da hun arbeidet ved Haydom. Gjennom familien Aarhus ble kontakten med GIL opprettet etter at Adam ønsket å ta med fotballdrakter til Haydom. 

27. juni reiser han på nytt og skal da ha med seg draktsettene som Greipstad nettopp har byttet ut. 

- Det blir noe både til voksne og barn også denne gangen, forteller entusiastene fra GIL og viser fram bilder av de afrikanske ungdommene i Greipstad-drakter. 
Sist oppdatert 22.06.2018 klokken 19:13 av Jon Aamodt

Fotballaget i Haydom, Tanzania iført draktene til GIL. Adam Noah helt til høyre i bildet. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no