Dette bildet er tatt lille julaften 2017, da hadde grunnarbeidene såvidt startet opp. I september i år kan tomteierne begynne å bygge boligene sine, lovet Christopher Holskog i maskinentreprenørfirmaet Per Try og Ola Frøysland i Søgne kommune den gangen. Frøysland er enhetsleder i eiendomsavdelingen i kommunen. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Åroshøyden: - Alle tomtene solgt på under halvåret

  Nicolai Prebensen
  20. juni 2018
  23:39
- Kjempemoro, dette har gått over all forventning, sier Sindre Lian i Privatmegleren som har solgt tomtene på Åroshøyden i Søgne.

- Alle de kommunale tomtene er nå solgt og bare den første uka solgte vi tomter til 20 enheter. Det er egentlig en stund siden de fleste ble solgt, men denne uken ble vi altså helt utsolgt, og dermed er det meste av vår jobb gjort. Det har vært en fin prosess, og godt samarbeid med kommunen/utbygger har vært nøkkelen til suksess. Nå gleder vi oss til feltet tar form!

I alt er det solgt 20 tomter, i all vesentlighet eneboligtomter i feltet.

- Hvorfor gikk dette så fort unna, det er jo mindre en et halvår siden tomtene ble lagt ut for salg?

- Tomtene ble lagt ut for salg i slutten av januar, nå skriver vi 20 juni. Det er mindre enn fem måneder siden og jeg tror grunnen er at disse var så populære er at feltet ligger i et etablert område hvor det ikke har vært tomtesalg på veldig mange år. Infrastrukturen er der og kollektivtilbudet er tilnærmet like utenfor døren, sier Lian (bildet).

Han forteller at det i all vesentlighet er Søgne-folk som har kjøpt.

Lokale kjøpere
- Såvidt jeg kjenner til er det lokale familier som har kjøpt, samt noen håndverksbedrifter som har kjøpt for bygging og videresalg. Prosessen rundt dette prosjektet har vært veldig gøy å være med på, avslutter eiendomsmegleren.

- Helt fantastisk, sier enhetsleder Ola Frøysland i eiendomsenheten i Søgne kommune.

- Søgne-folk satser og har tydeligvis tro på området. Alle tomtene er solgt til prisantydning eller litt over. Dette er penger som går i kommunekassa, forteller han.
 
Overtakelse i september
Frøysland sier videre at grunnarbeidene er ferdig rundt slutten av august og tomtekjøperne overtar eiendommene sine en gang i september.

- Da kan de begynne å bygge boligene sine, avslutter han.
Sist oppdatert 21.06.2018 klokken 10:45 av Nicolai Prebensen

- Grunnarbeidene på Åroshøyden er snart ferdigstilt og byggingen kan igangsettes i september, sier Ola Frøysland i Søgne kommune. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no