- Førstehjelp til sykkelen. Her kan du pumpe og fikse småting, sier Tor Otto Kjær i Søgne kommune. (Foto: Jon Aamodt)

Førstehjelpsutstyr for sykkel

  Jon Aamodt
  14. juni 2018
  14:56
- Går det noe galt med sykkelen din og du er i nærheten av Tangvall,  har du nå en muligheten til å fikse problemet selv, sier Tor Otto Kjær i ingeniørvesenet i Søgne kommune.

Kommunen har gjennom ATP-samarbeidet fått tilgang til et «mekkestativ» med sykkelpumpe og litt enkelt verktøy.

- Vi tenkte at det måtte ha en sentral plassering slik at flest mulig kan ha glede av det hvis uhellet er ute. Her foran rådhuset fanger vi opp de som kommer både vestfra, østfra og fra Hølleveien. Det er et enkelt tiltak som sikkert kan være til hjelp for noen, sier Kjær.

Førstehjelp for sykkel
Han legger til at det er ikke verdens mest avanserte sykkelverksted som er plassert på plenen foran rådhuset, men en enkel innretning, ment som en førstehjelp om uhellet er ute. Foruten sykkelpumpe er stativet utstyrt med skrujern og fastnøkkel, nok til at helt enkle ting kan fikses eller justeres mens man er underveis.

- Det hender jo vi se noen som har vært uheldige, og her har de nå en mulighet til å kunne hjelpe seg selv tilstrekkelig nok til at de kan komme seg frem til målet for turen, sier Kjær. 

På plenen foran rådhuset er det montert et "mekkestativ". Her kan du fikse småting på sykkelen om uhellet er ute. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no