Innsendt
Via Ferrata-tur i Valle ble en tøff opplevelse for mange. (Foto: Søgne Røde Kors)

58,5 grader nord

  Nicolai Prebensen
  14. juni 2018
  11:04
Søgne Røde Kors driver sitt ungdomstilbud for ungdomsskoleungdom «RØFF» hver tirsdag gjennom skoleåret. En solid stamme flott ungdom møter trofast opp for å lære seg mer om førstehjelp og friluftsliv.

Eldst i fylket
Søgne har faktisk den eldste og største RØFF gruppa i fylket, takket være dyktige og erfarne ledere, og motiverte ungdommer.

En helg i året er det 58 grader nord, en felles tur for alle som deltar gjennom året, og etter modell fra 71 grader nord lages et utfordrende og spennende opplegg der ungdommen får prøve seg på ulike aktiviteter og utfordringer.

Helgen 9 - 10 juni arrangerte Søgne RØFF sin nå tradisjonelle (2. gang) aktivitetshelg 58 grader nord, det vil si i år benevnt 58,5 grader nord da vi dro til fjells.

Spente
Som vanlig visste deltakerne ingenting om hva som ventet dem da de spente møtte opp ved Røde Kors huset i Søgne klokken 08.00 lørdag morgen.

Da vi dro med oss en snøscooter på henger, som hadde vært på service og skulle opp på hytta igjen, var det jo noen som lurte fælt på hvor vi skulle hvis vi skulle bruke snøscooter. Er det langt å kjøre var det mange som lurte veldig på.

Turen gikk først til Brokke og til Løfjell hvor vi klatret via ferrataen der, 250 høydemeter og 450 m lang.

Presset
Det var åpenbart både høyt og langt nok for flere, særlig siden vi presset på for å holde tempoet oppe.

Vi skulle rekke neste post på programmet. Tidsoptimist som man er så var det ikke så mye å gå på.

Rally på riksveg 9 nedover dalen er ikke noe vi driver med, så det ble noen nervepirrende timer for å rekke neste øvelse på timeplanen.

Omsider ankom vi Bortelid og der ble deltakerne satt i gang med å etablere leir/sette opp telt på plassen utenfor Røde Kors hytta.

Helikopter
Ikke lenge etter at leiren var etablert (vi ankom jo med cirka 15 minutters margin til neste avtale) hører vi helikopterdur i lufta, spennende!

- Skal tro hva de skal helt her oppe? Kanskje sånn linjeinspeksjon greier?

Da helikopteret landet like ved leiren ble det oppstandelse, så gøy å se.

Da turlederne meddelte at alle skal få fly i helikopteret var begeistringen til å ta og føle på.

Etter at alle hadde fått seg en luftetur og sett Bortelid fra oven var det tid for litt ventepølser, i påvente av middag noe senere.

Bading
Litt bading og avslapping ble det også tid til før vi satt oss ned med en bedre middag, biff selvsagt. Utover dette ble kvelden tilbrakt med føttene høyt, dagen hadde åpenbart krevd sitt for de unge.

RØFFerne gikk til og med frivillig i seng «tidlig».

Søndag var det god og lang frokost med kokt egg til tross for at noen forsøkte seg med stekt sånn eller sånn eller omelett, «dette er ikke en restaurant» er standardsvaret da, og det pleier å fungere

Litt ryddings og vaskings må jo også til samt noe motivasjonstiltak for å utføre dette, men vi kom i mål denne gangen også.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Turen opp Via Ferrataen i Valle er ikke mer enn 450 meter lang, men har en stigning på 250 høydemeter. (Foto: Søgne Røde Kors).

Tilfredse
En liten stopp på Hornnes med bading og is ble siste post på programmet før ankomst Søgne søndag ettermiddag. Det var en svært så tilfreds gjeng, om enn noe slitne, som returnerte til Søgne på avtalt tid søndag ettermiddag.

Høres RØFF ut som noe du kan ha lyst til å bli med på, følg oss på Facebook eller ring/send SMS – eller kunne du ha lyst til å bli med som aktivitetsleder i RØFF, ta gjerne kontakt med oss på 90113539.

RØFF er en underavdeling av og en rekrutteringsarena for Røde Kors Hjelpekorps og du kan møte oss på Nygård skole under «Hei til hav» arrangementet til søndag.

Vennlig hilsen
Tom Erik Dønnestad
Administrativ leder, Søgne Røde Kors Hjelpekorps

Ventepølser hører med når man er på tur med RØFF. (Foto: Søgne Røde Kors)

Luftetur med helikopter ble meget godt mottatt av deltakerne i 58,5 grader nord sist helg. (Foto: Søgne Røde Kors)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no