20 år med Kulturskolen i Søgne

  Jon Aamodt
  11. juni 2018
  19:59
I strålende junivær dannet tunet på Søgne gamle prestegård en perfekt ramme rundt 20-årsjubileet til Søgne kulturskole. Fra klokken 16.00 mandag rullet programmet med musikalske og kunstneriske innslag, og skolens elever fikk vist fram noe av det kulturskolen har å by på.

- Beliggenheten vår er jo noe av det beste med hele kulturskolen, sa Roar Borøy, skolens leder til N247.

- Det er mange flotte tilbud vi har her lokalt med dyktige utdannede lærere, og jeg håper at alle som får og benytter tilbudet setter pris på at vi kan tilby dette her i disse flotte omgivelsene. Jeg tror også at mange ser verdien i at barn kan finne en aktivitet de kan mestre og utvikle seg med her, tilføyer Borøy.

Han synes det er flott at skolen i år igjen kan feire Kulturskolen dag i et strålende vær der publikum koser seg med sang, dans, teater, musikk og tegning. 

Artikkelen fortsetter under bildet
Musikk under Lindetreet med strykere fra Søgne og Kristiansand kulturskole var bare ett av flere musikalske innslag da Søgne kulturskole feiret 20 år mandag kveld. (Foto: Jon Aamodt). 

Urfremførte nyskrevet sang
Til 20-årsfesten er det laget en egen sang som ble urfremført av skolens elever i eplehagen mandag kveld. Det er Lisa Håland som har laget melodien mens Cecilie Halvorsen har skrevet teksten. 

- Sangen er blitt til som et prosjekt for å feire at skolen er 20 år. Den handler om at vi får vise det vi kan, sier Håland. 

Hun forteller også at tre av skolens «viderekommende» elever hadde fått i oppdrag å lede an under urfremførelsen. Det var Hanna Belsnes som dirigerte skolen elever, mens Fredrikke Tønnesen og Ingrid Fanebust var solister da kulturskolens elever for første gang fremførte det nyskrevne verket i eplehagen mandag. 

Publikum koste seg i eplehagen i det fine juniværet da Kulturskolens dag ble arrangert mandag. (Foto: Jon Aamodt).


Spektakulær Breakdans er alltid populært både for utøvere og publikum. (Foto: Jon Aamodt)

Dansegruppe fra kulturskolen i morsomme kostymer på kulturskolen dag. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no