Ninette Berg fra Kristiansand og Søgne Rideklubb leder an etter at den nye ridestien på Åros offisielt ble åpnet søndag. (Foto: Jon Aamodt)

Åpnet ny ridesti på Åros

  Jon Aamodt
  10. juni 2018
  12:58
- Dette er noe vi i klubben har gjort på egen hånd. En snau måned har vi brukt, tre helger med masse dugnad pluss at Dag Olsen som driver stallen har holdt på her hele tiden. Nå har vi fått en sti som er trygg å bruke, ikke minst takket være stor velvilje fra grunneier Fredrik Aaraas, sa Ninette Berg i Kristiansand og Søgne Rideklubb da klubben innviet den nye ridestien søndag formiddag.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Ingen kulturbegivenhet i Søgne uten Magne Haugland, og han var da også invitert som kommunens representant for å foreta snorklipping og offisiell åpning. (Foto: Jon Aamodt).

- Ikke bare fotball
- Jeg har fulgt utviklingen her på ridesenteret og ser hva dere får til. Det er ikke alle kommuner som har sitt eget ridesenter, og det tilbudet dere har er veldig flott for veldig mange. Vi kan jo ikke bare ha fotball heller, sa Haugland før han klippet det røde båndet og åpnet den vel 1.1 kilometer lange ridestien.

- Denne stien betyr mye for oss, ikke minst når vi har stevner og det kommer tilreisende hester. Her kan de skritte ned uten at de trenger ut i trafikkerte områder, sier Berg mens hester, ryttere og inviterte gjester tar seg en rolig tur langs den nye stien. 

Hun legger til at selv om klubben ikke har fått direkte offentlig støtte til dette prosjektet, har kommunen vært svært hjelpsomme med å sikre driften av ridesenteret og klubben mottar også støtte til driften gjennom kommunens ordinære budsjett.

Hester, ryttere og inviterte gjester på vandretur langs den nye ridestien på Åros søndag formiddag. (Foto: Jon Aamodt).


Grunneier og representanter fra kommunen og rideklubben venter på å slippe til de første ekvipasjene på den nye ridestien. (Foto: Jon Aamodt)

Den nye ridestien på Åros er offisielt åpnet etter at den første prøverunden ble gjennomført søndag formiddag. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no