Helst Jonas-gjengen under en tidligere organisert tur til Danmark. Årets tur er den femte i rekken. (Foto: Kenneth Harbak)

Helst Jonas på krolftur til Danmark (og mye mer)

  Nicolai Prebensen
  09. juni 2018
  18:07
Neste helg drar Helst Jonas på den årlige turen til Danmark. Som tidligere er programmet rikholdig.

- Helst Jonas er en Norsk veteran moped- og MC-klubb som i hovedsak kjører gamle norskproduserte motorsykler og mopeder av merket Tempo fra 50-80 tallet. 15 juni drar gjengen til Hjallerup med 36 «sykler» i størrelse fra 50ccm til 175ccm, av type Tempo Corvette, Standard, Taifun, Sport med flere, sier Kenneth Harbak i klubben.

Medlemmene i klubben skal Helst ha en Jonas Øglænd moped eller motorsykkel.

50,2
- Den yngste deltakeren er 19 år, den eldste 70 og gjennomsnittalderen er 50,2 år, legger han til.

På lørdag morgen skal gutta få demonstrert Krolf i parken sammen med medlemmer av Hjallerup Krolfklubb. Krolf er ikke en skrivefeil, men en blanding av kroket og golf.

- Ikke skrivefeil
"Krolf er en krydsning af kroket og golf. Spillet går i al sin enkelthed ud på, at få en kugle i et hul på færrest mulige slag. Det spilles af 2-6 spillere, og vinderen er den, der har brugt færrest slag. Normalt har en bane 12 huller, men man kan aftale et antal huller efter behag, skriver Dansk Krolf Union på sine hjemmesider..

- Turen starter fredag morgen klokken 06.30 fra Tangvall. Avreisen med Superspeed er klokken 08.00 og vel fremme i Hirtshals tar vi turen opp og samles hos Slakter Winther. Vi venter også på flere motor- og mopedister som kommer med ferga fra Larvik. Turen videre går til Tårs hvor vi spiser lunsj, og avslutter dagen med middag på Hjallerup hotell og kro, sier Harbak videre.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Kjørepause i Danmark under en av de tidligere turene til Danmark med Helst Jonas. (Foto: Kenneth Harbak).

Spiller krolf
Når lørdagen gryr og «morgenmaden» er inntatt skal Helst Jonas spille krolf. Etter krolfen spanderer klubben lunsj på gjengen i Mekaniské Museum. Museet inneholder massevis av gamle kjøretøyer, fly, radioer og andre museumsgjenstander.

Etter lunsjen skal det kjøres tur i området på mange små veier med guide fra Hjallerup Krolfklubb.

Avreise
Resten av turen består av middag på kvelden på hotellet vårt og avreise søndag morgen for å nå ferga hjem klokken 12.15.

- Dette er den 5. gang Helst Jonas drar på en slik organisert tur til Danmark, avslutter Harbak.

Leder i Helst Jonas, Lennart Lindkvist bruker ikke moderne hjelpemidler når han skal lose moped- og motorsykkeltoget i Danmark. (Foto: Kenneth Harbak)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no