Mannskaper fra KBR Søgne og Songdalen rykket ut til Persholmen lørdag etter melding om bålbrenning. (Foto: Arkiv: Vidar Ertzeid)

Slukket bål i Søgne-skjærgården

  Jon Aamodt, Nicolai Prebensen
  09. juni 2018
  13:10
Padlere på tur oppdaget et brennende bål på Persholmen i Søgne-skjærgården lørdag formiddag. 

- De har gjort en god jobb og slukket bålet, skriver 110-sentralen på sin Twitterkonto. 

Mannskaper fra KBR Søgne og Songdalen har vært på holmen og sjekket etter at de fikk melding om forholdet. Det var ikke folk på der ute, men KBR kunne konstatere at padlerne som varslet om bålet hadde gjort en god jobb med slukkingen. 

Totalforbud
Som tidligere meldt er det totalforbud mot fyre opp bål eller gjøre opp ild inntil videre og faren for brann er fortsatt like stor selv om det kommer en liten regnbyge. 

 Vi må ha en skikkelig rotbløyte for at gress- eller skogbrannfaren reduseres, sa stasjonssjef ved KBR Søgne og Songdalen, Jarle Danielsen til N247 fredag ettermiddag.

Senere lørdag måtte KBS Søgne og Songdalens mannskaper igjen rykke ut i Søgne-skjørgården. Denne gang etter melding om røyk fra Risøya.

- Da vi kom ut viste det seg at det var en hytteeier som brant kvister i en utepeis. Han fikk beskjed om å stoppe fyringen, sier stasjonssjefen.

Han oppfordrer folk på det sterkeste å la være.

-  Totalforbudet gjelder i aller høyeste grad, og den lille nedbøren som kom lørdag formiddag er langt i fra nok til å dempe brannfaren, sier han.
Sist oppdatert 09.06.2018 klokken 14:24 av Nicolai Prebensen

Vi må ha en skikkelig rotbløyte for at gress- eller skogbrannfaren reduseres, sier stasjonssjef ved KBR Søgne og Songdalen, Jarle Danielsen. (Foto: Arkiv: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no