Det bar rett i fysisk trening for det nyetablerte damelaget i Søgne FK under deres aller første møte torsdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Jeg har store ambisjoner for dette laget

  Nicolai Prebensen
  07. juni 2018
  22:07
- Nå vil vi ha damene på banen, bokstavelig talt, sa Lise Eikås til N247 for en uke siden. Hun snakket da om å starte opp igjen et damelag i Søgne fotballklubb.

Det gikk over all forventning, og torsdag kom damene på banen, 19 i tallet til den første treningen. Det var før alle hadde kommet, ikke minst J16 spillerne som skal være med i det nye eventyret til klubben.


Trener David Gård startet det hele presis 20.30 hvor hver av spillerne presenterte seg selv og deres erfaring med fotballen. Noen var svært erfarne og noen var adskillig mindre erfarne med spillet.

- Perfekt, det er akkurat slik vi skal ha det når vi skal bygge et lag fra bunnen av. Helt fantastisk, sa han til den nye spillergruppa i Søgne FK.

- Over tid
- Vi skal bygge opp et lag over tid, bli kjent med hverandre og lære hvor vi står. Vi sikter i alle fall to år frem, sa han før treningen startet med oppvarming som endte med en «100 prosent», eller maks ytelse som noen kaller det.

Etter oppvarmingen var det tid for ballspill. Ingen tid bortkastet der i gården.

Til N247 sier Gård at han har store ambisjoner med laget, langsiktige vel og merke.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Rett på trening etter en kort presentasjon torsdag kveld. Dametrener David Gård skuslet ikke med tiden under Søgne FKs damelag første treningskvelden. (Foto: Nicolai Prebensen).

- To år
- Vi skal bygge opp et lag fra bunnen av og bli et godt lag. Jeg har jobbet for dette i to år, og endelig er dagen her. At det dukker opp 19 spillere på første trening og mange har meldt seg at de kommer litt senere. Dette er spennende, sier han.

Han forteller videre at han er veldig glad i formasjon 4-4-3.

- Indreløpere er veldig viktige, og jeg kommer til å bygge opp en haug av dem. Min visjon i fotball er at spillerne skal gjøre hverandre gode, der kommer vi. Og så fikk vi også med oss en keeper i kveld. Helt fantastisk, sa han.

Det var den tiden han ville bruke på pressen torsdag kveld, forståelig nok.
Sist oppdatert 08.06.2018 klokken 08:12 av Nicolai Prebensen

Trener David Gård forteller spillergruppa hvordan han har tenkt å bygge opp et damelag for nå og fremtiden. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no