- Vi er kjempefornøyde når vi får et så flott resultat i en kontroll, sier inspektør Siw Ingrid Garibaldi Mong i Fiskeridirektoratet region sør etter gjennomført kontroll av bruk i Søgne-skjærgården torsdag formiddag og ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Et strålende resultat

  Nicolai Prebensen
  07. juni 2018
  15:51
Både i Kristiansand- og Søgne-skjærgården ble det tirsdag foretatt kontroll av faststående bruk i sjøen. I Kristiansand var det Fiskeridirektoratet, Statens naturoppsyn og politiet som i samarbeid med Skjærgårdstjenesten gjennomførte aksjonen. Her ble det gjort 18 beslag bare rundt Flekkerøya.

Kontrollen har foregått langs kysten fra Lillesand til Mandal, skriver fvn.no torsdag.

Søgne-skjærgården
I Søgne-skjærgården var det Siw Ingrid Garibaldi Mong fra Fiskeridirektoratet region sør, og politiets oppsynsmann Espen Halvorsen, som gjennomførte kontrollen i samarbeid med Skjærgårdstjenesten i Søgne.

- Vi har tatt svært mange stikkprøver og de teinene vi sjekket var perfekte. Riktig merking og riktig fluktåpning. Garn så vi heller ikke mange av og det kan virke som om folk nå har fått med seg de nye reglene, sier Garibaldi Mong til N247.

Positivt overrasket
Hun forteller at det var en veldig positiv tur i den vakre skjærgården torsdag.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Oppsynsmann Espen Halvorsen, inspektør i Fiskeridirektoratet, Siw Ingrid Garibaldi Mong og Willy Andresen i Skjærgårdstjenesten i Solta etter endt kontroll torsdag. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Det er ikke så ofte vi kommer fornøyde hjem fra en kontroll, men denne gangen var det veldig bra. Noen få beslag ble det likevel, og de beslaglagte teinene som ble med inn til destruksjon var umerket, eller for dårlig merket. I forhold til antall stikkprøver var beslagstallet svært lavt, slår hun og Halvorsen fast.
Sist oppdatert 07.06.2018 klokken 18:41 av Nicolai Prebensen

- Vi fikk også en hummer på 40 centimeter i dag. Den lever nå glade dager i frihet på bunnen av Søgne-skjærgården, sier inspektøren. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no