I sommer skal Agder Energi Nett benytte helikopter til å laserskanne linjenettet på Agder. (Foto: Agder Energi)

Skanner strømnettet fra helikopter

  Jon Aamodt
  07. juni 2018
  14:18
 
- I sommer skal Agder Energi Nett benytte helikopter til å laserskanne linjenettet på Agder. Målet er å kartlegge hvor det er nødvendig å rydde skog for å sikre strømforsyningen i landsdelen, skriver Agder Energi. 

Det er det finske selskapet Heliwest som skal foreta flygningen og helikopteret vil være i aktivitet i perioden fra klokken 07.00 til 19.00, avhengig av været. Under skanningen flyr helikopteret svær nær bakken og vil operere rundt 30 meter over linjenettet. I områdene nær kysten, vil helikopteret foreta skanningen i begynnelsen av juni. I Søgne og Songdalen vil skanningen etter planen foregå 9. og 11. juni.

Digitale analyseverktøy
Sjekk av linjenett med helikopter blir foretatt hvert år for å få  oversikt over skader på stolper, linjer og andre installasjoner. Agder Energi får også 3D-bilder som gir oversikt over hvor tett skog som finnes langs kraftlinjene.

- Dette gir grunnlag for å sette iverk tiltak som å hogge ned trær som kan stå i fare for å velte og forårsake strømbrudd, skriver selskapet. 

Det digitale analyseverktøyet ble testet i utvalgte områder i fjor. Erfaringene fra dette har vært gode og gjør at energiselskapet nå skal skanne hele linjenettet. 


 

Bilder av laserscanning av linjer kan se slik ut. (Foto: Agder Energi)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no