Store,søte, smaksrike Søgnejordbær klar for plukking på Tangvalljordene onsdag formiddag. (Foto: Jon Aamodt)

Årets første fra Søgne

  Jon Aamodt
  06. juni 2018
  11:27
- Vi «prøveplukket» litt hos Per Try på Stausland i går, men dette er første ordentlige plukkedag i årets sesong, sier Bjørn Arild Stea i Søgnejordbær til N247 onsdag formiddag.

På Tangvalljordene er plukkingen allerede i god gang og de polske plukkerne som trofast kommer tilbake hvert år har allerede fyllt opp flere kasser med jordbær som er klar for levering. 

Jordbærprodusentene i Søgne ble noe overrasket over den raske modningen etter en heller sen vår, men varmen den siste tiden har ført til rekordrask modning av de utrolig søte og smaksrike bærene. 

Alltid noe med været
I 2016 startet jordbærplukkingen 3. juni, noe produsentene karakteriserte som  ekstremt tidlig. Da er det forståelig at produsentene etter en kjølig vår ikke forventet å starte årets sesong når vi skriver 6. juni. 

På tross av varmen og tørken i modningsperioden, har bærene fin størrelse og bonde Arild Berge sier dette skyldes dryppvanningssystemet som benyttes i åkeren. 

- Disse bærene regner jeg med skal ut til butikker i Søgne i løpet av dagen. Ikke spør om pris, jeg vet knapt hva vi får for bærene og langt mindre hvordan butikkene velger å prise årets første Søgnejordbær, sier Stea.

Bjørn Arild Stea med ferdigplukkede røde delikatesser som skal ut til lokale butikker i løpet av dagen. (Foto: Jon Aamodt)

- Årets sesong er igang, konstaterer Bjørn Arild Stea og Arild Berge i Søgnejordbær på Tangvalljordene onsdag formiddag. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no