Innsendt
Full jubel for KKSørs medlemmer etter graderingene i helgen. (Foto: Tone Martha Sødal)

Graderingsfest i KKSør

  Nicolai Prebensen
  03. juni 2018
  17:56
Nytt belte til Sander (11) og 16 andre fra Karateklubben Sør

Etter en tøff gradering i trykkende hallvarme klarte Adelija Nudel (16) fra Søgne å gradere til det høythengende brune beltet i karate lørdag. KKSør fikk også mange andre nye belter denne helgen. Det årlige Watanebestevnet i Vågsbygd, der hele landets utøvere av stilarten Shorin Ryu samles for å trene, bli inspirert, til å møte japansk-canadiske Sensei Watanabe og til å gradere til nye belter, hadde over 300 deltakere i år. 137 av dem graderte, 21 av dem var fra Søgne og Songdalens karateklubb, KKSør.

Selvforsvar
Sander Øygarden (11) fra Vedderheia syntes noen av sparkene var litt vanskelige å få til, men kjente likevel at graderingen lørdag gikk bra. Han synes det gøyeste med karate er å trene, og å gå kamp.

- Først syntes jeg det var litt vanskelig å skulle lære å slå og sparke mot andre - men så skjønte jeg at det handler ikke om å skade andre. Det handler jo om å kunne forsvare seg selv, forklarer Sander etter graderingen.

- Ja, hvis det kommer noen slemme, så kan man forsvare seg, sier Tellef Emil Pettersen (10) fra Langenes, som også klarte sin gradering til oransje belte i går.
Adelija Nudel har gått på karate i åtte år, de tre første årene i Litauen. Hun har jobbet systematisk i flere år for å nå målet om det brune beltet, som er siste stopp før svartbeltet.

- Nå er jeg bare veldig glad. Karate er gøy, jeg trives veldig godt i KKSør, sier hun, og sier at hun ikke har tenkt å gi seg med dette.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Sander Øygarden (11) liker å trene karate. I helgen fikk han oransje belte. (Foto: Tone Martha Sødal)

Alle disse besto
Her er alle karateutøverne fra KKSør som klarte graderingene sine i helgen:
Karen Stie Borøy (12), Franziska Harnack (12), Daniel Olsen (12), Tellef Emil Pettersen (10), Noa Karstensen (11), Sebastian Røisland (11) Pauline Cecilia Pettersen (12), Thor Christian Thorland (11), Sander Øygarden (11) og Monica Sæbø klarte oransje belte, Patrick Guldborg (12), Sandor Toth (12), Krister Dahl Frantzen (13), Rebecca Larsen (13) og Juliette Vadseth (12) klarte seg til grønt,
Daniel Repstad Gustavsen (14) fikk lilla, og Adelija Nudel (16) fikk altså brunt belte.

Det var hele ni svartbeltegraderinger på stevnet, derav en kandidat som oppnådde 4.Dan. Karateklubben Sør hadde denne gangen ingen svartbeltekandidater.

Neste inntak til Karateklubben Sør for nye medlemmer er i september, Ved juletider er det nye sjanser for gradering.

Tone Martha Sødal
Karateklubben Sør

Over 300 karateutøvere har brukt helgen på karatestevne i Vågsbygd i helgen. (Foto: Kim Guldborg)

Roy, Bendik og Julian Stubstad sammen med japansk-canadiske Sensei Watanabe (79). (Foto: Gry Aga Stubstad)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no