Carl Strandvik tar i land dagens fangst som gjestene fikk smake på rett etter at den var sløyet og filetert. (Foto: Nicolai Prebensen)

Aktivitetsdag med «sjøsmag»

  Nicolai Prebensen
  03. juni 2018
  15:42
På en søndag med 28 graders varme i skyggen og 22 grader i sjøen inviterte Søgne Kystlag til aktivtietsdag i vakre Hummerviga i Søgne.

Kystlaget stilte med 9 personer, flere av dem som rene badevakter. «Viga» var til tider stuvfull av store og små som koste seg vannet i tropevarmen.

Innvandrermiljøet var spesielt invitert og 18 fremmøtte fikk oppleve trekking av garn og teiner på sjøen for første gang.

Mange aktivteter
- Vi tilbyr kanopadling under oppsyn, vi har småbåter til seiling, og vi vil undervise litt om knytting av knuter. I tillegg serverer vi lapper, kaffe, saft og pølser, varmet på elektrisk grill, sier arrangementsansvarlig Birgith Rosseland til N247 søndag ettermiddag.

Etter fisketuren med trekking av garn viste ekteparet Inger Jordbrudal og Svein Thoralf Christiansen hvordan man renser og fileterer fisk. Innholdet i magen på fisken ble analysert, noe som mange unge fant veldig spennende. Fisken ble også stekt og gjestene fikk smaksprøver.
Inger Jordbrudal og Svein Thoralf Christiansen sløyde og fileterte fisken som nylig var kommet i land. Mageinnholdet var spesielt interessant for gjestene. - Ingen plast i denne torskens mage, heldigvis, sa Christiansen. 

Dykkerklubben- 
Søgne Dykkerklubb stilte også med den nye ROVen, den fjernstyrte undervannsbåten som sender levende bilder opp til overflaten. Mange fikk bilder fra sjøbunnen i sanntid, noe som ble et populært innslag i den glovarme kystidyllen søndag ettermiddag.

- Neste helg arrangerer kystlaget en ny aktivitetsdag ute på Lastad. Denne dagen er for kystlagets medlemmer, sier Jordbrudal før hun haster videre til neste gjøremål.
Sist oppdatert 04.06.2018 klokken 09:21 av Nicolai Prebensen

Marta (9), Tor Erling (14) og styremedlem i Søgne Kystlag, Ståle Holmen etter en rotur i Hummerviga søndag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Det var varmt i Hummerviga søndag, og Svein Thoralf Christiansen satte pris på en avkjøling under lunsjen mellom arbeidsslagene. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no