15 kg viste vekta da den store breiflabben ble veid ved brygga. (Foto: Jon Aamodt)

- Hadde egentlig ikke tenkt å fiske

  Jon Aamodt
  01. juni 2018
  10:38
- Det var jo bryet verdt, sier ivrig hobbyfisker Kjetil Pettersen etter å ha landet dagens fangst torsdag kveld. 

Pettersen, som bor i Finsland og arbeider som kokk på Songdalstunet, er en litt over gjennomsnittet interessert hobbyfisker ifølge ham selv. På vinterstid er det gjerne torsk som bringes til land, men på denne tiden fisker han etter den ettertraktede piggvaren. 

- Det blir litt fisk ja, men egentlig er sesongen over nå og jeg hadde tenkt å slutte av sist gang jeg var ute. Da fikk jeg imidlertid en steinbitt på 5-6 kilo og kunne selvsagt ikke slutte, sier Pettersen.

Beit seg fast i støvlene
Den avgjørelsen angret han ikke på i dag. I det siste garnet han trakk opp satt en fin piggvar og en helt grei breiflabb. Men den siste som enda ikke var kommet over ripa, var den som virkelig gjorde turen verd. 15 kilo stoppet vekta på da den store breiflabben ble veid inne i gjestehavna på Åros. Før den store breiflabben kom så langt, hadde den bitt i stykker et par nye hansker og klart å bite seg fast i støvlene til Pettersen et par ganger. 

Artikkelen fortsetter under bildet. 
- Dette blir det mye god mat av, smilte en fornøyd kokk og hobbyfisker før han sløyet og renset fangsten. (Foto: Jon Aamodt). 

Med den fangsten han fikk i dag, måtte selvsagt garnene i sjøen igjen. Så ble heller ikke dette sesongens siste fisketur. 

En ettertraktet piggvar blir snart grillmat etter å ha gått i garnet i Søgne-skjærgården. (Foto: Jon Aamodt)

Dagens fangst skal sløyes og renses før fiskeren kan ta fatt på hjemturen. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no