Førstestyrmann Siri Botnen og Skipper Sune Blinkenberg sammen med eieren av Åros feriesenter Kristian Herlofsen. (Foto: Jon Aamodt)

Uvanlig besøk i gjestehavna

  Jon Aamodt
  31. mai 2018
  20:56
Skipper Sune Blinkenberg takket raskt ja da eieren av Åros feriesenter Kristian Herlofsen, inviterte Fullriggeren Sørlandet til kai i gjestehavna på Åros torsdag ettermiddag.

- Vi har jo sett at de lå for anker rett utenfor her og tenkte det måtte være greit for de som har vært borte i 8-9 måneder å komme på land mens de klarerer båten og venter på å gå til kai i Kristiansand, sa Herlofsen til N247.


Største i havna
En båt på denne størrelsen har aldri tidligere vært fortøyd i gjestehavna. Herlofsens medarbeidere måtte først sjekke dybden for å være sikker på at seilskuta hadde nok vann under kjølen da den klappet til kai. Da dette var undersøkt, inviterte han skuta til kai. Som en gest til mannskapet har Herlofsen også invitert samtlige ombord til å benytte feriesenterets badeanlegg.

Artikkelen fortsetter under bildet.
- Godt å være tilbake på norsk jord igjen, sier elevene etter en lang og spennende reise. (Foto: Jon Aamodt).

- Mest seiling
Skipper Blinkenborg og førstestyrmann Siri Botnen fortalte at båt og mannskap har hatt en spennende og flott reise. Fra starten i september gikk turen først nedover Europa. Deretter fortsatte skuta lags kysten av Afrika før de satte kursen mot Sør-Amerika. Ferden videre gikk via Mellom-Amerika og Karibia før skuta satte kursen hjemover igjen.

- Vi har tilbakelagt gode 18.000 sjømil og rundt 75 prosent har foregått utelukkende med seil. Alt styret på toktet er det elevene her som har tatt seg av, fortalte den blide danske skipperen etter at seilskipet var trygt fortøyd på Åros.

Han satte stor pris på å bli invitert til kai og utelukket ikke at dette kunne bli en fast ordning for senere seilturer med fullriggeren.

- Det er meget behagelig å være her, slo han fast.
Sist oppdatert 31.05.2018 klokken 21:36 av Nicolai Prebensen

Fullriggeren Sørlandet legger til kai i gjestehavne på Åros Feriesenter torsdag ettermiddag. (Foto: Jon Aamodt)

Fullriggeren Sørlandet er en imponerende skute blant fritidsbåtene på Åros. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no