- Vi ønsker å sette igang et nytt damelag i Søgne FK, blant annet fordi det er moro. I tillegg vil vi ha et tilbud til alle ungdomsspillerne i klubben når de ikke lenger spiller i aldersbestemte klasser. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Nå vil vi ha damene på banen

  Nicolai Prebensen
  31. mai 2018
  19:37
- Nå vil vi ha damene på banen, bokstavelig talt, sier Lise Eikås i Søgne FK.

Fotballklubben har et ønske om å på nytt danne et damelag med et klart mål om å spille seriekamper neste år.

Seks sikre
- Gjennom sosiale medier har vi allerede 19 flotte damer som går og tenker på dette, men vi vil gjerne ha flere med på laget. Av de 19 er det seks spillere som er helt sikre, og derfor går vi nå ut gjennom dere for å nå mange. Vi inviterer til første samling torsdag om en uke klokken 20.30 og gjerne ta kontakt med David Gård eller meg om det er noen der ute som har lyst til å bli med i Søgnes nye damelag, sier Eikås torsdag kveld.

Bakgrunnen for klubbens ønske om et slikt lag er den enorme rekrutteringen klubben har på jentesiden i aldersbestemte klasser. Målet med et damelag er at de skal ha et tilbud også etter at ungdommen ikke kan spille i aldersbestemte klasser lenger.

Mange unge
- Tatt litt ut i lufta har vi rundt 50 spillere i J14 og J16, og de eldste har snart ikke et lag å spille på med mindre de går til en annen klubb. Dette ønsker vi selvsagt ikke og åpner nå for videre spill i kvinneserien neste år, fortsetter Eikås.

Hun sier at dette første året blir litt «veien blir til mens vi går».

Artikkelen fortsetter under bildet.
Bildet er fra 2014 da Søgne FK hadde et damelag som spilte i serien. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Vi skal ha et damelag neste år og samlingen, eller treningen om du vil, neste torsdag er for å måle interessen for damefotball. 

- Dette skal være like mye moro som alvor, og trener har vi i havn. Han heter David Gård og er en svært erfaren trener her i klubben. Han har vært trener for jentene i aldersbestemte klasser lenge, og vet hva han holder på med.

- Nå vil vi ha damene på banen, bokstavelig talt, gjentar hun og sier at alder er ingen hindring.

- Vi har flere 30 pluss og en dame på 40 pluss med. Det er bare å melde seg, avslutter hun.
Sist oppdatert 31.05.2018 klokken 20:19 av Nicolai Prebensen

Edvard Repstad er tidligere dametrener for Søgne FK og er en av dem som står bak initiativet til å starte opp igjen et damelag i Søgne. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no