Innsendt
Hage Prinsen fra Nodeland var knusende overlegen i sitt seiersløp og gjorde konkurrentene til statister. (Foto: Hesteguiden.com)

Toppkusk skryter av Nodeland-hest

  Nicolai Prebensen
  31. mai 2018
  11:46
Av Richard Ekhaugen, Sørlandets Travpark

Ingen vinner flere travløp i Norge enn tidligere trener på Sørlandets Travpark, Eirik Høitomt. Den sindige championkusken var sjeldent positiv i sin omtale av en debutant fra Nodeland onsdag kveld. 

Trygt plassert
Eirik Høitomt sitter trygt plassert øverst på kuskestatistikken i Norge, slik han har hatt for vant å gjøre de siste årene. 80 seiere på 620 starter og 4 144 500 kroner innkjørt i premiepenger er fasit så langt for den dyktige travkusken. Den sindige 49-åringen lar som oftest resultatene tale for seg, men onsdag var Høitomt full av lovord om en sørlandsk debutant.

Tre år gamle Hage Prinsen, eid og oppdrettet av Anders Heggland fra Nodeland, imponerte nemlig stort i sitt første løp i karrieren onsdag kveld. Den svarte hingsten var i en klasse for seg og travet sterke 1.30,9/2160 meter på Bjerke.

- Liker hesten
- Jeg liker denne hesten. Han har utstråling og spenst, jeg tror han kan nå veldig langt, mente Høitomt i seiersintervjuet før han fulgte opp.

- Jeg hadde egentlig ikke forventet at han skulle debutere på en 1.30-tid. Jeg kjørte 1.32,8 med ham den siste runden i prøveløpet og det var en del å gå på, men hesten har svart fint på treningen som Marius har gitt ham i sanden nå og løftet seg mange hakk, fastslo den tidligere sørlandstreneren.

Marius er Høitomts 26 år gamle sønn, oppvokst på Tveit, og allerede etablert som en av landets aller dyktigste travtrenere. Høitomt jr. passet på å skryte av jobben Heggland har gjort med hesten før han kom inn på Stall Høitomt.

- Veldig god jobb
- Anders har gjort en veldig god jobb med hesten, og det er veldig gøy å få jobbe med slike individer. Hesten er ikke forsert i trening og har veldig distanse i kroppen, samtidig som han vil fremover. Da når de langt. Eieren har som mål at hesten skal være med i de største løpene, fortalte Marius Høitomt.

Hage Prinsen starter igjen allerede førstkommende tirsdag, denne gangen på Forus. 

Far og sønn; trener Marius Høitomt (t.v.) og kusk Eirik Høitomt var begge fulle av lovord om Nodeland-hesten Hage Prinsen etter debutseieren. (Foto: Hesteguiden.com)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no