Via Ferrata-bygger Børre Bergshaven (f.f.v.), Terje Ø. Pettersen (grunneier), Anne Lill Flo Berge Søreng (Søgne og Greipstad Sparebank) og Roar Borøy i Søgne klatreklubb da arbeidet med Søgne Via Ferrata startet opp i mai 2017. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)

Hei til Hav - Åpner Søgne Via Ferrata

  Jon Aamodt
  30. mai 2018
  15:53
Søndag 17. juni er det klart for 2018-utgaven av Hei til Hav. Det er Søgne og Greipstad sparebank som i samarbeid med Songdalen kommune og Søgne kommune står bak dette publikumsarrangementet. I år foregår hele arrangementet i Søgne mens det i 2017 ble gjennomført i Songdalen.

Arrangørene lover masse spektakulær underholdning i løpet av søndagen og mange aktiviteter folk kan prøve seg på. Fra tidligere der det kjent at det skal gjennomføres et olabilløp og at kvelden avsluttes med en gratiskonsert på Tangvall.

Nå kan arrangøren også fortellet at det blir offisiell åpning av Søgne Via Ferrata, Søgnes kommende store og nye turistmagnet denne dagen.


Tilbyr prøveklatring
- Klatreaktiviteten bygges i fjellet under Søgne-skiltet, og skal bli en sikker og spennende aktivitet for store og små. Klokken 12.15 skal ordføreren foreta den offisielle snorklippingen av Søgne Via Ferrata, som er kommet i stand etter initiativ fra Søgne Klartreklubb. I forbindelse med årets Hei til Hav, vil klubben tilby publikum klarting i en mindre vegg, og det vil også bli mulig å prøve seg i den nye klatreruten. På grunn av høyt fokus på sikkerhet, vil det bli noe begrenset antall plasser denne dagen, sier markedsansvarlig i Søgne og Greipstad sparebank Anne Lill Flo Berge Søreng til N247.

Artikkelen fortsetter under bildet.
For nøyaktig ett år siden avtalte Roar Borøy i Søgne klatreklubb og Børre Bergshaven i Børrebolten Via Ferrata Spesialisten oppstart av klatreanlegget i Rannesheia. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv).

- Vil sette Søgne på kartet
Hun er ikke i tvil om at Via Ferrataen vil sette Søgne på kartet blant de som søker litt spenning og fysisk aktivitet og forteller at Søgne Klatreklubb i fremtiden skal arrangere klatreaktiviteter for de som ønsker å prøve fjellklatring under trygge forhold. Hun forteller også at det i traseen også vil bli noen luftige hengebroer, og at alt sammen blir presentert for publikum under Hei til Hav 17. juni.

Ingen klatring nå
- Før alt er klart er det viktig at ikke folk beveger seg inn i området hvor byggingen pågår, sier Roar Borøy fra Søgne klatreklubb.

Av sikkerhetsgrunner ber han folk respektere dette i byggeperioden og legger til at det blir nok av anledninger til å teste klatreløypa når alt er sikret og løypa er åpnet.

Det er i dette området Søgne Via Ferrata skal åpnes under årets Hei til Hav 17. juni. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no