Søgne kajakklubb inviterer til åpen dag i vakre omgivelser ved klubbens lokaler like ovenfor den nye Årosbrua i Søgne. Pølser blir det også servert, bare ikke grillede. (Foto: Nicolai Prebensen)

Padlingens dag: - Vi lovet grillpølser, men det tør vi ikke. Pølser blir det likevel

  Nicolai Prebensen
  25. mai 2018
  13:02
Søndag inviterer Søgne Kajakklubb til «Padlingens dag - Søgne», en dag for alle som vil lære litt om padlingens fortreffelighet, nybegynner eller litt viderekommende. Kajakklubbens idyllisk beliggende senter ved den nye Årosbrua er åpen fra klokken 11.00 - 15.00.

- Vi har lovet gjestene grillmat, men det tør vi rett og slett ikke. Vi har et forbud gående, men pølser blir det likevel. Vi bytter bare fra grillkull til elektrisitet, sier Tore Nilsen til N247 fredag formiddag.

Han forteller at padling som aktivitet er i kraftig medvind.

Økende etterspørsel
- Når vi er ute i skjærgården ser vi kajakker på nesten hver en brygge, og vi i klubben merker også en klar økende etterspørsel etter råd og tips fra interesserte som «lukter» litt på padling. Søndag har de som lurer på og har lyst til å sjekke hvordan aktiviteten kan utføres i svært trygge former anledning til å prøve dette. 

- Alle kan få seg en liten tur her ved anlegget vårt, enten alene eller sammen med instruktør. Vi har en- og tomannskajakker som står til fri benyttelse denne dagen. Klubben stiller med alt utstyr som er nødvendig og vi vil by på sporten og pølser etter beste evne og på en fullstendig uformell måte, sier Nilsen videre.

Han forteller videre at de gjerne vil ha flere barn og unge på besøk søndag.

- Stødige
- Ja, dette er en flott vannrelatert aktivitet og vi mener selvsagt at padling er den beste i et mangfold av tilbud. Dagens turkajakker er helt annerledes enn de «veltepetterene» som ble brukt for noen tiår siden, i tillegg til at de kan lastes forholdsvis tungt med campingutstyr eller annet du måtte ønske å ha med deg på tur. Stødige i sjøen er de også, og derfor er det ingen grunn til at man ikke tester ut padlingen litt førstkommende søndag, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.
- Det finnes kajakker i nesten alle varianter. Snakk med oss hvis du har tenkt å anskaffe deg en, sier Tore Nilsen i Søgne kajakklubb. (Foto: Nicolai Prebensen).

Nilsen forteller videre at kjøp av utstyr ikke er nødvendig i begynnelsen av en mulig kajakkkarrière.

- Du kan leie utstyr av oss, under forutsetning av at du har et «Våttkort». Går du med planer om å kjøpe kajakk er det lurt å tenke på hva du skal bruke den til. Henvender du deg til klubben, vil vi guide deg gjennom jungelen av tilbud der ute. Kommer du til oss søndag, kan vi ta det der og da, avslutter Nilsen.

Tore Nilsen i Søgne kajakklubb håper mange vil prøve seg på padlingens fortreffelighet i trygge omgivelser førstkommende søndag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no