Elever ved Langenes skole hadde laget plakater og rekvisitter i forkant av dagen for å heie på syklistene i Tour des Fjords. (Foto: Amalie Henden)

Et syn langs veien

  Amalie Henden
  22. mai 2018
  18:51
Tirsdag var det endelig klart for Tour des Fjords der løypa i år var lagt gjennom Søgne. Like etter klokken 15.15 passerte noen av verdens beste syklister forbi Langenes skole på rittets første dag. Elevene ved barneskolen sto klare med t-skjorter, plakater og andre rekvisitter for å heie dem frem i finværet.

En folkefest
Rundt 300 mennesker hadde samlet seg langs veien like ved skolen, hvor rundt 200 av dem var elever. Sammen klarte de å lage en folkefest, med heiarop og selvlagde plakater. 

- Dette var utrolig gøy, det var en helt fantastisk stemning, sa rektor ved Langenes skole, Børre Nedrefjord Rakstang etter at syklistene hadde passert. 

Tålmodige barn
Elevene ved skolen sluttet egentlig 13.35 og 14.05, men ble igjen for å se sykkelrittet. Samtlige elever så ut til å kose seg langs veien og ventet tålmodig i solskinnet med både pølser, vafler og is. 

- Det er ekstremt tålmodige unger vi har hatt her idag, de har vært utrolig flinke, sa Nedrejord Rakstang.

Ordføreren på plass
Ordfører Astrid Hilde møtte også opp for å se Tour des Fjords på Langenes skole, og hadde selv tatt sykkelen for å være med på folkefesten. Hun har et spesielt forhold til Langenes, da alle tre barna hennes selv har gått på skolen øst i Søgne.

- Dette var helt fantastisk moro, spesielt å få være her med elevene fra Langenes og heie. Jeg har et spesielt forhold til skolen og lærerne her da mine barn selv har vært elever her, sa hun til N247.

Applaus
Det var rektor Rakstang som under et foreldremøte presenterte forslaget om å utvide skoledagen med omlag to timer for å se sykkelrittet. Han mottok applaus fra foreldrene den gang, og mange av dem var tilstede tirsdag for å se på. Planleggingen tok rundt fire uker, og kan med god margin kalles en suksess.


Sist oppdatert 22.05.2018 klokken 19:39 av Nicolai Prebensen

Ordfører Astrid Hilde med datteren Andrine som selv har gått på Langenes skole. (Foto: Amalie Henden)

Elevene ropte, heiet og gav alt de hadde da de første syklistene i Tour des Fjords suste forbi på Langenesveien. (Foto: Amalie Henden)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no