Tangvall gård mandag kveld.

- Det blir noen igjen på gården

  Nicolai Prebensen
  21. mai 2018
  21:10
Til seters for å gjøre seg fete, heter det, men sauene har det jammen godt nok der de er. I alle fall i følge sauebonden Terje Ø. Pettersen på Tangvall gård.

- I år er de rett og slett litt feite, og de som må stå her på venterommet for å kommer seg på sommerbeite i «lavfjellet», får kraftfor slik at de kan trøstespise litt, sier Pettersen lattermildt til N247 mandag ettermiddag.

På vei
Mandag var nesten halvparten av de 192 sauene på gården på vei til innlandet for sommerbeite, mens resten må vente til onsdag på grunn av sykkelrittet tirsdag.

- Jeg har lovet naboene å beholde noen dyr igjen her på gården gjennom sommeren. Det er de som har bedt meg om dette i tillegg til at mange barnehager gjerne stikker innom for å se på sauene. Derfor blir noen igjen her slik at barna kan få oppleve lam på nært hold, og naboene får fortsette å lytte på brekingen de er blitt så vant til, sier han.

I Nett TV-vinduet forteller Pettersen om sommerbeitet for de firbente på Tangvall gård.

Bildet under: De sauene som ikke får komme på sommerbeite mandag, må vente på venterommet. Som trøst får de litt kraftfor å hygge seg med, i følge sauebonden. (Foto: Nicolai Prebensen).
Sist oppdatert 21.05.2018 klokken 21:11 av Nicolai Prebensen

Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no