Avdeling Terna i Sjøstjerna barnehage duket opp med rød løper, popcorn og Mozell i glassene. (Foto: Amalie Henden)

Rød løper og fullsatt sal på premierefest

  Amalie Henden
  15. mai 2018
  20:41

Tirsdag inviterte avdeling Terna i Sjøstjerna barnehage til filmpremiere på deres versjon av folkeeventyret «Prinsessa som ikke lot seg målbinde.»

Rød løper og bobler i glasset
Premieren ble holdt i kommunestyresalen i Søgne rådhus, hvor salen var fylt til randen med barn, foreldre og barnehageansatte. Rett utenfor salen var det rød løper, popcorn og Mozell i glasset til både store og små.

- Jeg er veldig fornøyd med oppmøtet, det er rundt 60 mennesker her idag, sa pedagogisk leder Torstein Birkeland, avdeling Terna, til N247. 
 
Vært med på hele prosessen 
Avdeling Terna i Sjøstjerna barnehage har barn i alderen 3-5 år. I filmen hadde samtlige en rolle, men de deltok også på idémyldring og kom med innspill til filmens innhold i forkant.
 
- Vi spurte barna hva de ønsket å ha med i filmen. Noen av forslagene som ble nevnt var Kaptein Sabeltann, Elsa fra Frost og karakterer fra Hakkebakkeskogen. Alt ble elementer i filmen, fortalte Birkeland. 
 
Handlet om å hjelpe andre 
 I filmen fikk publikum se både pirater og prinsesser, men annerledes fra filmer som Kaptein Sabeltann var at de «heller skulle hjelpe folk enn å finne skatter for å vinne prinsessa og halve kongeriket» forklarte avdelingslederen.
 
- Vi er veldig stolte av filmen vi har laget, sa han.
 
Startet for tre år siden
Ideen om å lage film startet for tre år siden i Sjøstjerna barnehage, og vi fortsatte fordi de yngre søsknene av de tidligere barnehagebarna også ønsket å lage denne.
 
- Det er klart småsøsknene vil gjøre det samme som de eldre, smilte Birkeland.
 
Lang planlegging
Planleggingen av filmen startet allerede i mars. Da tok de ansatte med seg barna på tur rundt i områdene hvor filmingen skulle foregå. Selve produksjonen startet i april og tok rundt en måned. Både filming og redigering var det Torstein Birkeland som tok seg av for det avdelingen kaller «Terna Produksjon».
 
Artikkelforfatteren er meget imponert over filmen og gir den terningkast seks.
Sist oppdatert 15.05.2018 klokken 20:59 av Nicolai Prebensen

Avdelingsleder for Terna, Torstein Birkeland var både produsent og regissør av filmen "Prinsessen som ikke lot seg målbinde". (Foto: Amalie Henden)

Kommunestyresalen var fylt til randen med barnehageansatte, foreldre og barnehagebarn tirsdag. (Foto: Amalie Henden)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no