Redningsselskapet sier i en pressemelding tirsdag ettermiddag at de aldri har vært så forberedt på en pinsehelg som i år. (Foto: Redningsselskapet)

- Aldri hatt bedre kystberedskap

  Nicolai Prebensen
  15. mai 2018
  14:31
NTB Info | Redningsselskapet

- Vi har aldri vært bedre rustet til pinsehelgen og båtsommeren enn det vi er i år. Båtfolket skal være trygg på at redningsskøyta kommer dersom uhell og kritiske situasjoner oppstår, sier beredskapssjef i Redningsselskapet Ronny Jåsund-Pedersen.

Kystverkets sjøsikkerhetsanalyse, den nye båtlivsundersøkelsen og Redningsselskapets egen statistikk viser at trafikken og antallet båter øker. Redningsselskapet strekker seg derfor langt for å øke antallet og modernisere flåten av hurtiggående redningsskøyter med stor slepekraft.

- Vi startet 2018 med å øke antallet redningsskøyter fra 50 til 51 ved å sette inn en ekstra redningsskøyte med stor slepekraft i Mehamn i Finnmark. Vi setter også inn nye moderne redningsskøyter med kort responstid i Skjebergkilen og Lillesand, sier Ronny Jåsund-Pedersen.

Forventer travel pinsehelg på sjøen
Godværet i Sør-Norge forrige helg førte til en travel start på sommersesongen for Redningsselskapet. Redningsskøytene deltok i 25 SAR-hendelser (søk og redning), og hadde hele 140 oppdrag i løpet av den første langhelgen i mai. Mangelfullt vedlikehold og liten teknisk kjennskap til egen båt er ofte blant årsakene til at redningsskøytene må rykke ut.

- Redningsselskapet forventer en travel pinsehelg hvis godværet holder seg. Med ønsker om en god båtsommer oppfordrer vi alle båtførere til å tilegne seg nødvendig teknisk kunnskap om egen båt, utføre service på båten, avpasse farten og bruke dødmannsknapp, sier Ronny Jåsund-Pedersen.


Redningsselskapets Horn Rescue i Skjærhalden assisterer en fritidsbåt med tekniske problemer forrige helg. (Foto: Redningsselskapet)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no