Førsteklassingene på Langenes skole gleder seg veldig til Tour des Fjords og har laget rekvisitter for anledningen. (Foto: Amalie Henden)

Rektors forslag fikk applaus

  Amalie Henden
  15. mai 2018
  17:37
I forbindelse med at en av etappene i årets Tour des Fjords legges gjennom Søgne har Langenes skole valgt å utvide skoledagen i to timer for å gi elevene en opplevelse for livet.
 
Tirsdag 22. mai vil noen av verdens beste syklister sykle rett forbi barneskolen. Elever og lærere ved skolen har derfor planer om å vise seg frem fra sin beste side og håper å gi inntrykk på syklistene.
 
- Alle har fått utdelt oransje T-skjorter det står Langenes skole på, og vi har planer om å lage en lang rekke når de sykler forbi. Vi håper dette også kan skape et hyggelig minne for syklistene og at vi blir lagt merke til, sier Børre Nedrejord Rakstang, rektor ved Langenes barneskole.

 
Gira skoleelever
Det er rundt 230 elever ved barneskolen øst i Søgne, og med lærere og inviterte foreldre regner Rakstang med at de vil bli rundt 300 mennesker langs veien. I tillegg til t-skjortene kjøpt inn for anledningen har elevene også laget plakater og heia-rekvisitter.
 
- Selv om vi har utvidet skoledagen fra 13.35 og 14.05 til rundt 15.45 er de alle fleste elevene veldig giret og spente på dagen. De synes det er stas, forklarer han. 
 
Mens elevene venter spent har lærerne arrangert ulike aktiviteter de kan være med på. I tillegg er det kjøpt inn is og grillmat til alle på skolen. 
 
- Stående applaus
- Det er 3-4 uker siden vi bestemte oss for å gjennomføre dette. Da forslaget ble presentert på et foreldremøte fikk vi applaus fra foreldrene, så dette tror jeg blir veldig bra, sier rektor Rakstang. 
 
Strekker seg over Sørlandet
Det var på et arrangement under Sykkel-VM i Bergen i fjor at rittdirektør i Tour des Fjords, Roy Hegreberg, avslørte ruten for årets Tour des Fjords. Den sjette utgaven av rittet vil strekke seg fra Lindesnes, gjennom Vest- og Aust-Agder helt til den avgjørende etappen har målgang i Egersund.
 
Det er 22. mai syklistene vil bevege seg gjennom Søgne, og sykle videre gjennom Kristiansand, Vennesla og Birkeland. 
Sist oppdatert 22.05.2018 klokken 19:12 av Nicolai Prebensen

Rektor Børre Nedrejord Rakstang fikk stående applaus fra foreldrene de forslaget ble presentert. (Foto: Amalie Henden)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no