Steinar Sjøborg i Søgne Hagelag planter ved minnestøtta etter falne under 2. verdenskrig ved Søgne hovedkirke. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Det blir rødt, hvitt og blått

  Nicolai Prebensen
  14. mai 2018
  13:55
- Dette er det 10. året på rad vi planter «det norske flagget» her ved minnestøtta etter falne Søgne-folk under 2. verdenskrig, sier Jørgen Tofte i Søgne Hagelag til N247 mandag morgen.

Da vart fire spreke pensjonister i laget i full gang med å sette ned sommerblomster i fargene rødt, hvitt og blått, og minnestøtta kranses nå av det norske flagget.

Sponset
- Tidligere har hagelaget sponset hele greia, inklusive plantingen, men nå er det menigheten som betaler for plantene. Det er kjøpt inn 198 blomster, og det flotte med disse sommerblomstene er at de står lenge utover sommeren og gjerne utpå høsten en gang, fortsetter Tofte, mens Steinar Sjøborg, Anna Eikestøl og Gudny Lian Lunde ligger på alle fire i blomsterbedet, travelt opptatt med pyntingen til 17. mai.

- Problemet er å komme seg opp igjen, kommer det tørt fra Sjøberg.

Artikkelen fortsetter under bildet:
Jørgen Tofte og resten av gjengen med spreke pensjonister plantet 198 røde, hvite og blå blomster ved Søgne hovedkirke mandag morgen. (Foto: Nicolai Prebensen).

Tofte forteller at det er en kapasitet som skal tale ved minnesmerke i år.

- Tidligere fylkesmann
- Det er Hjalmar I. Sunde, han skal holde minneord og legge ned krans. Sunde er tidligere fylkesmann, generalløytnant og tidligere øverstkommanderende for styrkene i Sør-Norge, forteller han.

Før det er gått en halvtime er alle 198 sommerblomstene satt ned, og Søgne Hagelags medlemmer kan forvisse seg om at det ble et flott «flagg» i rødt, hvitt og blått ved minnesteinen også i år.
Sist oppdatert 14.05.2018 klokken 20:36 av Nicolai Prebensen

Anna Eikestøl, Jørgen Tofte, Gudny Lian Lunde og Steinar Sjøborg under plantingen mandag morgen. (Foto: Nicolai Prebensen)

Det norske "flagget" nesten ferdig plantet mandag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no