Førstemann i mål på langløypa var Andreas Penne Nygård fra Rennesøy utenfor Stavanger. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Helt annerledes enn der jeg kommer fra

  Nicolai Prebensen
  12. mai 2018
  14:59
- Dette er et fantastisk arrangement i en fantastisk trasé. Når i tillegg været er så bra, kan det ikke bli bedre, sa den suverene vinneren av Hellersdalen Classic 2018, Andreas Penne Nygård til N247 etter målgang lørdag ettermiddag.

Han var flere minutter før nestemann i mål og syklet storparten av de 56 kilometerne alene.

- Annerledes
- Dette er helt annerledes enn hjemme på Rennesøy i Rogaland. Der har vi det temmelig flatt og det blåser ofte mye. Jeg kom over dette arrangementet da jeg løp Morothon for et par år siden og dette ville jeg ha med meg. Turen i dag er i ens ærend i for å være med.

- Løypa er tøff, terrenget og underlaget er svært varierende, så dette er virkelig moro. All ære til Søgne Cykleklubb som står som arrangør for dette praktfulle løpet, sa Nygård fornøyd.

Også vinneren av trimturen, Oddvin Larsen (63) strålte om kapp med sola lørdag etter å ha spurtbeseiret 14 år gamle Magnus Sørbø på oppløpet.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Kidz Classic aktiviserte både små og store på Søgne Stadion lørdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Hadde tatt oss
- Den moralske vinneren i dag er Joar Lohne. Han dro på oss gjennom størsteparten av løypa, men var uheldig og punkterte noen kilometer før mål. Hadde ikke det skjedd, hadde han tatt oss, sa Larsen.

Rundt 120 påmeldte stilte til start lørdag, den aller største gruppen syklet langløypa fra Søgne Stadion til Øyslebø og tilbake på grusveier, asfalt og skogsstier.

- Hjelpere
- Det tok litt tid før vi bestemte oss for å arrangere i år. På denne tiden av året er det litt vanskelig å få tak i hjelpere, som vi trenger mange av. Et slikt arrangement krever mange løypevakter, men vi kom i mål til slutt selv om vi ikke var klare før rundt midnatt i går kveld, sa en fornøyd Dag Morten Frantzen i Søgne CK.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Det var et stort felt på rundt 90 ryttere som startet på de 56 kilometerne lørdag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen).

Rundt 40 barn i alderen 0-12 deltok også i Hellersdalen Classic, i trygge omgivelser inne på Søgne Stadion.

- Vi får se til neste år om vi klarer å få til et arrangement fra torvet på Tangvall. Det vil kreve større ressurser, mange flere løypevakter i tillegg til innleid politi. Vi får komme tilbake til dette senere, avsluttet Frantzen.


Bildet under:  Litt trangt i porten på Søgne Stadion når 90 syklister vil ut av stadion så fort som mulig. (Foto: Nicolai Prebensen).
Sist oppdatert 12.05.2018 klokken 17:43 av Nicolai Prebensen

Oddvin Larsen (bakerst) fra Søgne CK kom inn som nummer to på Søgne Stadion etter et feil veivalg, men 63-åringen gav ikke opp og spurtbeseiret unggutten Magnus Sørbø fra Gjerstad like før målpassering. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Han er Norges sprekeste pastor, sa en publikummer til N247 etter at Oddvin Larsen (63) kom først i mål på det 36 kilometer lange terrengrittet lørdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no