200 i årets Tjomsevannet rundt

Publisert

Tjomsevannet rundt ble Kristi Himmelfartsdag arrangert for 38. gang. Løpet, som har vært arrangert siden 1980 i regi av Søgne friidrett, dro over 200 påmeldte til Søgne gamle prestegård torsdag formiddag. Dette til tross for en værmelding som varslet store nedbørsmengder.
Løpsleder og medarrangør, Jon Fjeld, (bildet til venstre) var fornøyd med oppmøte til tross for dårlig vær.
- Vi er fornøyd med oppmøtet, men det blir nok ingen rekord på grunn av for mye vind. Løypen er også 150 meter lenger enn opprinnelig, sa han til N247 før startskuddet gikk.
Ingen ny rekord
Og ny rekord ble det ikke. Av de 118 som løp mosjonsløpet i år, var Lars Aanundsen den raskeste. Han løp den 6,5 kilometer lange rundløypen på 21 minutter og 31 sekunder. Rekorden er på 20 minutter og 38 sekunder og ble satt av Abraham Syum i 2015. Raskeste kvinne i år var Inger Saanum som brukte 25 minutter og 44 sekunder.
9-åring vant ungdomsløpet
I arrangementet inngår vandring rundt løypen, barneløp, ungdomsløp og mosjonsløp på tid. Rundt 30 deltakere helt ned i 7-årsalderen løp det 1650 meter lange ungdomsløpet. Vinneren av dette ble ni år gamle Lauritz Dyrkolbotn, som løp i mål på åtte minutter og 32 sekunder.
Artikkelen fortsetter under bildet.
- Jeg har trent litt og er veldig fornøyd med å ha vunnet, fortalte Lauritz til N247. (Foto: Amalie Henden).
Rundt 30 deltok også i det 400 meter lange barneløpet, mens 25 deltok på «vandring rundt løypen» der man ikke deltar på tid.
Lars Aanundsen vant mosjonsløpet med tiden 21,31. (Foto: Amalie Henden)
Barn helt ned i 2-årsalderen stilte til start og gav alt i det 400 meter lange barneløpet. (Foto: Amalie Henden)