Bodil Try måtte hastekutte plasten på potetåkrene mandag og tirsdag av frykt for at plantene svir seg og blir ubrukelige. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Trenger ikke gå på treningssenter om våren

  Nicolai Prebensen
  08. mai 2018
  14:44
Det er ikke alltid like lett å være bonde. Enten er det for kaldt, eller så er det for varmt, slik som været er nå. I alle fall med plast over grøden.

- Vi er redde for at de plantene som allerede har skutt opp av jorda blir svidd i denne varmen, og dermed ble jeg sendt ut av bonden for å lage luftehull i plasten så fort som mulig. Dette er en jobb som bare må gjøres, og det kan godt tenkes at plasten over potetene fjernes allerede i kveld, sier Bodil Try til N247 tirsdag ettermiddag.

Flere har lagt merke til at hun har brukt hele formiddagen på å gå opp og ned mellom radene av tidligpoteter med en kniv på skaft, en jobb som bare må gjøres.

- Er ikke dette unødvendig hvis bonden bestemmer at plasten skal bort i kveld allerede?

- Vi rekker ikke over alt, og dette haster. Blir planten for varm under plasten svir den seg og ødelegges. Allerede i kveld kan mange planter være svidd, sier hun.

Hun forteller videre at hun gjorde det samme på Tjomsemoen i går mandag.

Skritteller
- Jeg har en skritteller på mobilen og den viste 40.000 skritt. Distansen var 2,9 mil. Jeg trenger ikke å gå på noe treningsstudio jeg. I alle fall ikke nå på våren, slår hun fast og haster videre på en ny rad.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Tirsdag ettermiddag var Bodil Try nesten ferdig med å lage luftehull til tidligpotetene på Tangvalljordene. Ikke visste hun hvor langt hun skulle spasere denne dagen. (Foto: Nicolai Prebensen).

Hun vet ikke hvor mye plast som er lagt på Tangvalljordene og ber artikkelforfatteren ringen bonden.

- 70.000 meter, svarer storbonde Per Try lattermildt og legger til at bondeyrket er uforutsigbart.

Og hun meldte seg til jobben frivillig?

- Ja, sier han, men drar litt på svaret.
Sist oppdatert 08.05.2018 klokken 18:12 av Jon Aamodt

Bodil Try, godt over halvveis tirsdag ettermiddag. - Tror jeg må innom Tangvall for å kjøpe noe å drikke samt litt solkrem, sier hun. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no