Hellersdalen Classic arrangeres førstkommende lørdag med start og mål på Søgne Stadion. (Foto: Anders Jensen)

Hellersdalen Classic 2018: - Gratis for alle barn og medaljer får de også

  Nicolai Prebensen
  11. mai 2018
  11:04
For Hellersdalen Classic for de store, er rittet igjen tilbake der hvor det hele startet i 2013, på Søgne Stadion på Tangvall lørdag 12. mai.

- Etter ny regler for sykkelritt, måtte vi gjøre noen endringer for å komme i havn og overleve som sykkelritt. Veldig mange andre klubber har foreløpig avlyst sine ritt, men vi ønsker fortsatt å bidra til folkehelse og aktivitet for alle aldre, sier Dag Morten Frantzen til N247.

- Perle
- Med endringene kom også ny løype, og på 56 km løypen tar vi i bruk Barnevandrestien opp til Breland som en av perlene i årets ritt. De passerer også øst for Tronstadvannet før dette, som også er en flott traktorvei. Syklistene drar så over til Øyslebø siden før de returnerer til Søgne, via Eikså, Solås, og Årstøl før de igjen kommer ned Hellersdalen, fortsetter han.

Kort
Det er også et kort alternativ for de som bare vil ha trim. Denne løypa er på 36 kilometer og sykles ikke via Breland. 

- Det er både svært spreke syklister meldt til start, med blant annet vinner av Garborgriket rundt nå nylig, et større terrengritt i Rogaland. Men vi har også noen flotte mosjonister til start, som har helt andre ambisjoner. De vil vil veldig gjerne se enda flere av. 

- Til lørdag glemmer vi Tour des Fjords og proffene litt, og støtter opp om lokal idretten. Vi har noe for alle aldre og nivåer, og håper iallefall å se en del tilskuere teste stemme og flagg nå rett i forkant av 17. mai langs løypa, sier Frantzen.


Åpne veier
Det er forøvrig ingen stengte veier, men Søgne Cykkelklubb vil ha ute noen løypevakter som ønsker å sikre både syklister og andre trafikanter under rittet. Arrangøren håper på gjensidig respekt, slik at alle blir fornøyde. 

Rittet beveger seg opp og ned Hellersdalen, forbi Repstad, over og rundt Breland over til Øyslebø og tilbake via Årstøl. 

- Rittet starter på stadion klokken 11.00, og vi regner med å ha de fleste i mål til rundt klokken 14.00. Musikk, DJ, speaker, kiosk og mer til blir det altså i Søgne på lørdag i regi av Søgne CK. Husk at det er gratis deltakelse for alle barn, og alle får medalje. Klokken 11.15 starter de som er fra 0-5 år. Klokken 11.30 de fra 6-8 år og klokken 11.45 syklister fra 9-12 år.

- Start og mål på Søgne Stadion, avslutter Frantzen.
Sist oppdatert 11.05.2018 klokken 12:03 av Nicolai Prebensen

Hellersdalen Classic 2018 arrangeres lørdag med start og mål på Søgne Stadion, ikke som på dette bildet fra Åros Camping. (Foto: Hellersdalen Classic)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no